Comunitat Valenciana

Delegació de Govern impulsarà a la Comunitat el model de compartir serveis de Policia Local

  • Des del 10 d’agost, els agents d'Alcàntera del Xúquer i Càrcer patrullen conjuntament en un sol àmbit territorial.
  • Segons el delegat del govern, Juan Carlos Moragues, els resultats obtinguts amb la iniciativa “estan sent molt positius".
  • "La nostra voluntat política és la d'impulsar-los en tota la Comunitat Valenciana”, assegura.
Moragues en Càcer
Moragues en Càcer
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Moragues en Càcer

La Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana impulsarà en altres localitats de l'autonomia el model pioner de Policia Local compartida entre dos municipis adjacents que des del 10 d'agost funciona a Càrcer i Alcàntera de Xúquer (València) "per a augmentar l'eficiència, la seguretat i coordinar efectius policials".

"La nostra voluntat política és la d'impulsar-los en tota la Comunitat Valenciana. És positiu per a municipis confrontants de pocs efectius i té una millora en l'eficiència i en l'operativa policial", ha asseverat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, en declaracions durant la seua visita aquest dilluns a ambdues localitats per a presentar aquest model pioner, que vol "fomentar" i "impulsar".

En l'acte l’han acompanyat el subdelegat de Govern a València, José Vicente Herrera; el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel; els alcaldes de Càrcer, Josep Botella, i d’Alcàntera del Xúquer, Julio García Martínez; el director general d'Administració Local, Toni Such, i representants de la Policia Local i de la Guàrdia Civil.

En aqueix sentit, Moragues ha explicat que la Delegació del Govern va actuar com a intermediari en l'acord entre Càrcer i Alcàntera de Xúquer i el passat 3 de maig el Secretari d'Estat de Seguretat va dictar la resolució per a autoritzar-ho. La constitució de l'òrgan de Govern de la nova Policia Local Associada es va formalitzar el 10 d'agost i la seua presidència va recaure en l'alcalde de Càrcer per sorteig, encara que serà rotativa de manera trimestral.

Des de llavors, els agents d'ambdues localitats - tres d’Alcàntera i quatre de Càrcer - patrullen conjuntament en un sol àmbit territorial, "augmentant les hores de servei al dia".

"Resultats molt positius"

"Els resultats estan sent molt positius", ha assegurat el delegat del Govern, qui ha asseverat que la seguretat ciutadana "és un pilar bàsic per al progrés i la qualitat de vida dels ciutadans" i per açò requereix "de la col·laboració de totes les institucions".

Per a poder implantar aquest model tots dos municipis han de disposar de cos de Policia Local creat, ser limítrofs, no disposar per separat de recursos suficients per a la prestació del servei i no sumar més de 40.000 habitants entre tots dos, en aquest cas Alcàntera té 1.319 i Càrcer 1.949.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento