Comunitat Valenciana

El període de pagament a proveïdors de l'Ajuntament de València baixa a 3,63 dies al juliol

  • L’alcalde destaca que la ciutat se situa "molt per sota del termini mitjà de pagament que estan registrant les corporacions locals".
  • En l'exercici 2016 la mitjana estatal va arribar als 62,43 dies, mentre que València va pagar amb una manca d'11,58.
  • Es tracta “d’una altra manera més de dinamitzar l'economia local i facilitar la solvència i consolidació de les xicotetes empreses”, segons Ribó.
Ayuntamiento de València
Ayuntamiento de València
Europa Press
Ayuntamiento de València

L'Ajuntament de València ha reduït el període mitjà de pagament a proveïdors a 3,63 dies, d'acord amb l'expedient d'intervenció de comptabilitat i pressupostos corresponent al període mitjà de pagament del mes de juliol de 2017, segons ha explicat l'alcalde de València, Joan Ribó.

"Es tracta del mes de juliol amb menor termini de pagament des que hi ha registres del pagament a proveïdors. En 2015 es va situar en 42,56 dies, mentre que en 2016 ja aconseguim reduir-ho a 5,55", ha precisat.

A més, Ribó ha destacat que València se situa "molt per sota del termini mitjà de pagament que estan registrant les corporacions locals". Així, ha explicat que mentre que en l'exercici 2016 la mitjana estatal va arribar als 62,43 dies, València va pagar amb una manca d'11,58.

D'altra banda, l'alcalde ha destacat "la important quantitat econòmica que el consistori s'estalvia en els interessos de demora que s'havien de pagar abans, durant la gestió del Partit Popular". "Els milions que estalviem els podem utilitzar ara en polítiques socials i de benestar per a la ciutadania de València", ha dit.

A més, "açò suposa un benefici per als autònoms i les empreses valencianes, ja que cobren al dia. Aquesta és una altra manera més de dinamitzar l'economia local i facilitar la solvència i consolidació de les xicotetes empreses a la nostra ciutat", ha afegit l'alcalde.

D'altra banda, l'alcalde ha explicat que en l'última modificació de crèdit aprovada en el Ple municipal de juliol l'Ajuntament ha aconseguit ingressar 3 milions d'euros provinents del fons de contingència, on s'inclouen els interessos que s'han d'abonar per pagar demores.

"En haver pagat pràcticament al dia" als contractistes de l'Ajuntament s'han estalviat "importants quantitats de diners que es dedicaran a noves inversions municipals i a pagar despeses dels diferents serveis municipals", ha dit Ribó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento