Comunitat Valenciana

L'orografia i el gran cabal del riu compliquen la cerca del menor desaparegut en el Cabriel

  • Els bombers expliquen que continuen buscant però que les tasques "estan sent complicades".
  • Fins ara s’han rastrejat 22 quilòmetres i s'ha inspeccionat la zona per terra, aigua i aire.
  • Aquest dimarts s'incorporarà una unitat de bussejadors dels bombers municipals de València.
Dispositivo de búsqueda del menor en el río
Dispositivo de búsqueda del menor en el río
CEDIDA
Dispositivo de búsqueda del menor en el río

El dispositiu iniciat per a localitzar al xiquet d'11 anys que va desaparèixer aquest dissabte quan descendia en un matalasset pel riu Cabriel, en el terme de Venta del Moro, s'està trobant amb grans dificultats per l'orografia de la zona, el gran cabal del riu i els problemes en les comunicacions.

El Consorci Provincial de Bombers de València ha explicat que la cerca continua però les tasques "estan sent complicades". Segons detalla, a l'orografia del terreny cal sumar que el riu porta un gran cabal i precisament per això ja es va sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que el reduïra.

Així mateix, les pluges dels últims dies a Albacete han fet que l'aigua arrossegue gran quantitat de vegetació i branques, segons ha assenyalat l'inspector en cap del consorci, José Miguel Basset.

D'altra banda, existeixen problemes en les comunicacions per falta de cobertura en molts punts de la zona rastrejada que s'estan intentant resoldre.

Des que va arrancar el dispositiu, el dissabte a la vesprada, els bombers han rastrejat 22 quilòmetres. S'ha pentinat, concretament, la zona compresa entre el punt de desaparició i el terme de Cases de Cilanco. Està previst que en els pròxims dies s'incremente l'àrea de cerca fins a Cases del Riu.

L'operatiu compta amb 11 bombers dels parcs de Requena, Sinarcas, Cofrents i Sagunt, que treballen conjuntament amb efectius de la Guàrdia Civil, Protecció Civil i bombers d'Albacete. Aquest dimarts s'incorporarà una unitat de bussejadors dels bombers municipals de València.

En aquestes primeres 48 hores s'ha inspeccionat la zona per terra, aigua i aire, utilitzant les embarcacions de rafting i piragües que han prestat empreses que organitzen excursions en la zona. "Volem agrair la cooperació que estem trobant en tot moment i destacar la col·laboració des del primer moments de Castella-la Manxa", ha afirmat el president del consorci, Josep Bort.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento