Comunitat Valenciana

La policia identifica a diversos agressors ultres de la manifestació del 9-O

  • La Delegació del Govern anuncia una investigació sobre els altercats en la manifestació del 9 d’Octubre.
  • De moment no s’han oferit més detalls sobre les persones identificades i els partits han condemnat els fets.
  • La Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat ha presentat davant la Fiscalia de València una denúncia contra el grup ultra Yomus per delictes d'odi i atacs.
Miembros de grupos ultras cargaron contra manifestantes convocados por la izquierda nacionalista en València.
Miembros de grupos ultras cargaron contra manifestantes convocados por la izquierda nacionalista en València.
BIEL ALIÑO / EFE
Miembros de grupos ultras cargaron contra manifestantes convocados por la izquierda nacionalista en València.

La Policia ha aconseguit identificar ja a diverses de les persones que van protagonitzar les agressions del dilluns en la manifestació convocada per entitats nacionalistes i d'esquerres a València amb motiu del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Així ho van confirmar ahir a la vesprada fonts de la Delegació del Govern després de les primeres labors de visionat de les nombroses proves gràfiques que hi ha sobre aqueixos altercats. De moment no s'han oferit més detalls sobre els identificats, doncs la investigació iniciada pel Cos Nacional de Policia després dels incidents d'ahir segueix oberta.

El delegat de Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, va condemnar ahir “rotundament les agressions d'ahir” en la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre a València i va anunciar que la Policia ha obert una investigació. Moragues va afirmar que hi havia una manifestació “autoritzada”, convocada per la Comissió 9 d’Octubre, “a la qual se li va unir 300 persones de la CUP, un grup independentista, que es va sumar als 700 de la Comissió. Amb el que a l'inici en la plaça de Sant Agustín hi havia 1.000 persones”.

Enfront d'ells, el delegat del Govern va assenyalar que hi havia una concentració “molt important i no autoritzada” de grups d'extrema dreta “en un punt proper” i que la Policia Nacional va acordonar als grups d'extrema dreta i als independentistes i que els enfrontaments es van produir amb “caràcter previ” i en “carrers limítrofs”.

Condemna de les agressions

Fonts de la Prefectura Superior de Policia van indicar al matí que no constaven denúncies ni ferits, si bé poc després la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat va presentar davant la Fiscalia de València una denúncia contra el grup ultra Yomus per delictes d'odi i atacs en la manifestació d'ahir a la vesprada convocada amb motiu del Dia de la Comunitat.

Tots els partits amb representació en les institucions valencianes van condemnar les agressions, després de sumar-se ahir el PP. L'alcalde de València, Joan Ribó, va demanar al delegat del Govern que faça complir la Constitució o “que es retire”, al mateix temps que el cap del Consell, Ximo Puig, exigia la detenció dels autors de les agressions i va demanar “tranquil·litat a la ciutadania”. Els tres partits que recolzen al Govern valencià demanaran que Les Corts condemnen els fets. El PSPV-PSOE va sol·licitar que el propi Moragues comparega en la Càmera per a donar explicacions.

Condemnes per les agressions a periodistes

La Unió de Periodistes Valencians va condemnar l'actitud “violenta i incívica que van patir” diversos professionals que van ser agredits mentre realitzaven el seu treball. Periodistes i fotoperiodistes van ser “increpats, amenaçats i agredits físicament” i fins i tot van patir intents de robatori del material fotogràfic, uns fets que consideren “una vulneració molt greu del dret a la informació lliure i veraç”.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento