Comunitat Valenciana

Les brigades de Divalterra realitzen vigilància els dies festius per a previndre incendis

  • Les brigades informen i consciencien als visitants sobre les normes que han de respectar.
  • Els equips realitzen rutes de supervisió als matins posant l'accent principalment en els berenadors i àrees recreatives.
  • “La població respecta més les normes si veu els cotxes patrullant per la zona", afirma el responsable de Gestió Forestal i del Mitjà Rural.
Brigadas de Divalterra
Brigadas de Divalterra
DIVALTERRA
Brigadas de Divalterra

Les brigades forestals de Divalterra, empresa pública de la Diputació, reforcen la vigilància de zones forestals i àrees recreatives amb l'objectiu de minimitzar l'impacte dels conats d'incendi que pogueren produir-se, i continuen amb les rutes de supervisió, especialment en les zones amb gran afluència de persones.

Així, malgrat que ja ha passat el període de màxim risc d'incendis forestals, els efectius de la Diputació de València prossegueixen amb la vigilància en ruta tots els diumenges i festius, així com els dies que es declare alerta 3 per risc extrem d'incendis forestals, destaca la institució provincial en un comunicat.

Les brigades realitzen rutes de supervisió als matins, posant l'accent principalment en els berenadors i àrees recreatives, principalment en els paellers i zones de preparació de menjar.

Evitar incendis

A més de la detecció de fums sospitosos, les brigades informen i consciencien als visitants sobre les normes que han de respectar, evitant l'acumulació de brosses en les zones forestals, controlant les acampades en zones no autoritzades i facilitant el correcte ús recreatiu de l'entorn natural.

La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha apuntat que "un gran percentatge dels incendis forestals té el seu origen en la intervenció humana; per aquest motiu la vigilància en dies festius, que és quan més gent visita la muntanya, adquireix major importància".

Per la seua banda, el responsable de Gestió Forestal i del Mitjà Rural, Manuel Carot, ha indicat que "el fet que els brigadistes de Divalterra realitzen rutes de vigilància en zones amb afluència de visitants, té a més un valor persuasiu important, ja que la població respecta més les normes si veu els cotxes patrullant per la zona" i ha ressaltat "aquestes rutes de supervisió a més permeten que les brigades coneguen encara millor el territori i les seues comunicacions".

Vigilància de tempestes

Les brigades de Divalterra també realitzen en període de vigilància un seguiment de les tempestes amb aparell elèctric per a observar, en la mesura del possible, la caiguda dels rajos, i és que en el cas de tempesta seca, la probabilitat d'incendi forestal és molt alta. Per açò, prestaran especial atenció en les zones afectades i es visitaran per a comprovar si hi ha algun raig latent.

En cas de localitzar un conat, les brigades ho comuniquen al servei 112, qui els mobilitza si és necessari a través del Consorci Provincial de Bombers.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento