Comunitat Valenciana

El circ protagonitza la recta final de Mostra Viva del Mediterrani de València

  • Els Jardins del Palau de València oferiran vuit espectacles que descobriran al públic "els nous llenguatges circenses”.
  • Els objectius són, per una banda, "visibilitzar les companyies valencianes, que estan oferint gran qualitat, i per un altre, obrir les fronteres cap a l'exterior".
  • La banda simfònica de l’Associació Música Jove (AMJ) de València oferirà el pròxim diumenge 15 d'octubre a les 12 hores.
EL CIRCO INUNDA LOS JARDINES DEL PALAU CON MOSTRA VIVA
EL CIRCO INUNDA LOS JARDINES DEL PALAU CON MOSTRA VIVA
MOSTRA VIVA
EL CIRCO INUNDA LOS JARDINES DEL PALAU CON MOSTRA VIVA

La V edició de Mostra Viva del Mediterrani afronta la seua recta final amb els més xicotets com a protagonistes, ja que el circ, els tallers didàctics i la Mostreta infantil ocuparan des d'aquest divendres gran part del gruix de la programació. A més, la Mostra escolar i la Mostreta estaran en el MuVIM i la narració oral tindrà protagonisme en la Biblioteca Pública amb Merche Ochoa i Susu Benítez.

El "nou circ" inundarà des d'aquest divendres a la vesprada i durant tot el cap de setmana els Jardins del Palau de València tant al matí com a la vesprada, amb vuit espectacles que descobriran al públic "els nous llenguatges circenses molt allunyats de la imatge tradicional del gènere".

“Visió contemporània” del circ

Companyies d'Edimburg (Circus Alba), Nàpols (Compagnia Elefanti), València (La Finestra NouCirc i Philippe Kikolas) o Alacant (Trókola: Potted); acostaran durant el cap de setmana en horaris d'11 i 18.30 hores "una nova visió contemporània" de totes les arts del circ: malabarismes, acrobàcies, equilibris aeris i humor sota un concepte més teatral i escènic.

Per a María Colomer, responsable de la Mostra a Escena, el circ contemporani es caracteritza per barrejar diferents gèneres artístics com el circ clàssic, la dansa i el teatre. Segons Colomer, els principals objectius d'enguany eren "visibilitzar les companyies valencianes, que estan oferint gran qualitat, i per un altre, obrir les fronteres cap a l'exterior".

A més, el públic infantil, podrà acostar-se a l'univers màgic del món del circ a través dels tallers didàctics que el dissabte s'oferiran també en els Jardins del Palau.

El cicle s'iniciarà aquest mateix divendres amb una gran gala de circ protagonitzada per artistes professionals de Circus Alba i Compagnia Elefanti, l'entrada serà gratuïta i l'esdeveniment està cridat a convertir-se en "referent" del seu camp d'expressió, ha destacat l'organització.

Concert de l'AMJ de València

D'altra banda, la banda simfònica de l’Associació Música Jove (AMJ) de València oferirà el pròxim diumenge 15 d'octubre a les 12 hores un concert en el claustre de la Nau de la Universitat de València. L'actuació s'emmarca en la programació de la Mostra Visca del Mediterrani.

L'organització del certamen ha confiat en la formació que dirigeix Enrique Barrachina per a la realització d'aquest concert, que al costat d'altres actuacions musicals, conformen la Mostra de Música del Mediterrani. Els músics de la AMJ interpretaran un programa variat que inclourà el pasdoble 'Amic' de l'italià Matteo Firmi, les bandes sonores de pel·lícules com 'Amarcord', 'Zorba el grec' i 'La vaquilla' i 'La mort roja', de Josep Ros, obra que interpretarà pròximament en el Certamen Autonòmic de Bandes de la Comunitat Valenciana.

Per a l'entitat que presideix Samuel Gómez és "una satisfacció que hagen comptat amb nosaltres per a participar en aquesta Mostra ja que posa de manifest que som una entitat musical de referència a València, ciutat en la qual desenvolupem la nostra activitat artística i social des de fa quasi 25 anys".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento