Comunitat Valenciana

Empar Marco compareixerà en les Corts per a explicar les llistes d'admesos en À Punt

  • La data més probable per a la compareixença de Marco en esta comissió és el pròxim 8 de novembre.
  • Tots els representants dels grups parlamentaris han votat a favor d'esta sol·licitud de Ciutadans.
  • "Ha de vindre ací cada vegada que els diputats ho demanen", ha dit Josep Nadal, de Compromís.
Empar Marco, directora CVMC
Empar Marco, directora CVMC
ICABALLER-CORTS VALENCIANES
Empar Marco, directora CVMC

La directora general de la nova radiotelevisió pública valenciana, Empar Marco, compareixerà -probablement el 8 de novembre- en les Corts Valencianes per a explicar la configuració de les llistes provisionals de les persones admeses en les borses de treball d'À Punt. Així s'ha aprovat per unanimitat en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual del parlament autonòmic, ja que tots els representants dels grups han votat a favor d'esta sol·licitud de Ciutadans.

El representant de Compromís Josep Nadal ha justificat el vot favorable a la compareixença de la seua formació afirmant que la directora general "ha de vindre ací cada vegada que els diputats ho demanen". El parlamentari de la coalició ha demanat, no obstant açò, que la sessió verse sobre qüestions laborals, ja que l'última vegada va preparar documentació relativa a esta qüestió i no es va parlar d'ella, sinó d'altres assumptes, ha comentat.

Sobre este tema, el diputat del PP Jorge Bellver li ha aconsellat que "se'l prepare tot", ja que els 'populars' tenen previst interrogar a la responsable de la nova radiotelevisió sobretot el que ha passat des de la seua última visita a les Corts. La data més probable per a la compareixença de Marco en esta comissió és el pròxim 8 de novembre.

Adjudicació TDT

Abans de votar la petició de compareixença d'Empar Marco, s'ha desenvolupat en la mateixa comissió una intervenció del secretari autonòmic de Comunicació, José María Vidal, per a informar, a petició pròpia, sobre el procés i realitat actual d'adjudicació de les llicències de Televisió Digital Terrestre (TDT) a 14 demarcacions de la Comunitat Valenciana, els avanços en la regularització de les emissores de FM municipals i les novetats legislatives en este tema.

Vidal ha garantit que en este procés "no hi haurà intervenció política", ja que seran els funcionaris, d'acord amb la documentació que presenten els aspirants, els que decidiran. "I si no esta bé caurà, siga qui siga", ha asseverat. Així mateix, ha subratllat les tasca que s'està fent contra les emissions il·legals. "Sabem on estan", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento