Comunitat Valenciana

MCI denuncia davant Fiscalia de delictes d'odi les agressions en la manifestació del 9 d'Octubre

  • En l'escrit presentat consideren que estes agressions poden ser constitutives d'un delicte d'odi per motius ideològics.
  • Demanen que s'investiguen estos fets i que es depuren les responsabilitats que es puguen derivar d'ells.
  • Des de l'entitat afirmen que la investigació no s'ha de limitar a un cas de lesions "quan hi ha hagut un atac organitzat a drets fonamentals".
Imatge de la manifestació a València
Imatge de la manifestació a València
EUROPA PRESS
Imatge de la manifestació a València

Moviment contra la Intolerància ha denunciat davant la Fiscalia de delictes d'odi de València les agressions provocades "presumiblement de persones d'ultra dreta" en la manifestació celebrada el passat 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, convocada per la Comissió 9 d'Octubre sota el lema 'Sí al valencià'.

Sobre este tema, esta entitat considera que estes agressions poden ser constitutives d'un delicte d'odi per motius ideològics, castigat amb una pena de presó d'un a quatre anys; de lesions, penat de tres mesos a tres anys de presó; d'associació il·lícita, així com d'un altre per impedir el legítim exercici de la llibertat de manifestació, penat de dos a tres anys si es realitza amb violència.

Per tot açò, demana a esta secció de Fiscalia que investigue estos fets i es depuren les responsabilitats penals que es puguen derivar d'ells i es procedisca a acumular esta denúncia a les diligències que ja estan obertes per estos fets.

"Acció organitzada"

El president de l'entitat, Esteban Ibarra, ha indicat, en declaracions a Europa Press, que no descarten emprendre un altre tipus d'accions amb posterioritat a la resolució de Fiscalia, com per exemple, personar-se com a acció popular en esta causa.

Ibarra sosté que els incidents registrats en el transcurs de la manifestació han sigut conseqüència d'una "acció organitzada" pel que demanen a Fiscalia que inicie diligències per a esbrinar "quins grups estan darrere d'estos actes".

Així, no vol que la investigació es limite a un cas de lesions "quan hi ha hagut un atac organitzat a drets fonamentals" amb accions prèvies i posteriors "amb incitació pública" a estos fets i "convocatòria i divulgació posterior" a través de les xarxes socials, la qual cosa sosté que va ser un "acte de propaganda d'una actuació delictiva".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento