Comunitat Valenciana

Oltra demana suport al Consell d'Europa per a permetre l'acolliment de refugiats

  • La vicepresidenta considera que el Govern de Mariano Rajoy ha demostrat desídia en el compliment dels seus compromisos al voltat d'aquesta qüestió.
  • "A la Comunitat Valenciana estem preparats per a acollir 1.400 persones, un pla que està sent desoït per les institucions espanyoles", lamenta.
  • En una reunió a Estrasburg, ha sol·licitat en nom del Consell "el suport de les institucions europees per a poder aplicar este pla en el nostre territori".
Reunió d'Oltra amb el Consell d'Europa
Reunió d'Oltra amb el Consell d'Europa
GVA
Reunió d'Oltra amb el Consell d'Europa

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha demanat al Consell d'Europa "el seu suport al Consell per a permetre que la Comunitat Valenciana puga acollir persones refugiades, enfront de la desídia demostrada pel Govern de Mariano Rajoy". Oltra ha realitzat estes declaracions després de la reunió mantinguda este dilluns a Estrasburg amb el representant especial del Secretariat General del Consell d'Europa per a les migracions i els refugiats, Tomás Bocek, ha informat la Generalitat en un comunicat.

La vicepresidenta ha assenyalat que la Unió Europea en el seu conjunt "ha incomplit els compromisos d'acolliment de persones refugiades, però en el cas d'Espanya incompleix especialment este objectiu. Mentrestant, a la Comunitat Valenciana estem preparats per a acollir 1.400 persones, un pla que està sent desoït per les institucions espanyoles".

En este sentit, Oltra ha traslladat a Bocek esta situació i ha sol·licitat en nom del Consell "el suport de les institucions europees per a poder aplicar este pla en el nostre territori".

Així mateix, ha convidat al representant del Secretariat General del Consell d'Europa a que visite València i en concret el Centre d'Internament d'Estrangers (CIES) de Sapadors, un lloc "que no reuneix les condicions mínimes per a albergar a persones i que, a més, incompleix el dret internacional en matèria de drets humans".

D'altra banda, en la trobada, tots dos han coincidit en la "preocupació compartida de l'ascens de l'extrema dreta a Europa, amb exemples com el que vam poder veure ahir en les eleccions d'Àustria, amb una creixent representació parlamentària de les polítiques xenòfobes i racistes que volen tancar les portes a les persones que pateixen en la resta del món".

Reunió amb l'ambaixador davant el Consell

En la seua visita a Estrasburg, la vicepresidenta també s'ha reunit amb l'ambaixador representant permanent d'Espanya davant el Consell d'Europa, Luis Gil, al que li ha presentat el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que va ser subscrit el passat 18 de setembre per representants d'entitats socials i cíviques, administracions públiques, institucions judicials, universitàries, cossos de seguretat, partits polítics, agents econòmics i sindicals o associacions de periodistes, entre uns altres, que pretén ser un compromís institucional i social per a situar la desigualtat com un problema social estructural.

Durant esta reunió, Oltra també ha informat a l'ambaixador sobre el procés d'elaboració de la Llei d'Infància i Adolescència, que destaca especialment "per l'ampli procés de participació, del que han format part un gran nombre de col·lectius, entre uns altres els xiquets i xiquetes que han pogut ser protagonistes de la creació d'esta norma, perquè siga reconegut com a bones pràctiques davant les institucions europees".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento