Comunitat Valenciana

La Policia deté altres quatre persones pels atacs violents del 9 d'Octubre a València

  • El nombre d'arrestats per la seua presumpta relació amb els fets produïts al centre de València el Dia de la Comunitat Valenciana ascendeix ja a vuit.
  • La Fiscalia Provincial de València va obrir d'ofici una investigació pels incidents per part d'un grup d'extrema dreta a participants i periodistes.
  • La Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat i el Moviment contra la Intolerància també van presentar denúncies davant la Fiscalia.

Agents de la Policia Nacional han detingut altres quatre persones per la seua presumpta relació amb els actes violents protagonitzats per grups ultra d'extrema dreta el passat 9 d'Octubre a València. En total, el nombre d'arrestats ascendeix actualment a vuit, segons ha pogut saber Europa Press. Estes quatre detencions se sumen a quatre més registrades entre el dimecres i el divendres de la passada setmana.

En relació amb este assumpte, la Fiscalia Provincial de València va obrir d'ofici una investigació per estos incidents, que es van produir en una manifestació vespertina no autoritzada el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, per part d'un grup de violents d'extrema dreta a participants i periodistes que cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre sota el lema 'Sí al valencià'.

Per la seua banda, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, va remetre la passada setmana un informe al ministeri públic amb les primeres investigacions de la Policia i identificacions. Paral·lelament, la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat va presentar en Fiscalia una denúncia perquè s'investigaren estos atacs, que atribueixen a "integrants" del grup ultra Yomus.

Per la seua banda, Moviment contra la Intolerància també va denunciar davant la Fiscalia de delictes d'odi de València estes agressions en considerar que poden ser constitutives d'un delicte d'odi per motius ideològics, castigat amb una pena de presó d'un a quatre anys; de lesions, penat de tres mesos a tres anys de presó; d'associació il·lícita, així com d'un altre per impedir el legítim exercici de la llibertat de manifestació, penat de dos a tres anys si es realitzen amb violència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento