Comunitat Valenciana

Un grup d'encaputxats d’extrema dreta intimida Mónica Oltra en la seua casa

  • Al voltant d'una desena de persones van assetjar a la líder de Compromís, agrupant-se davant el seu domicili mentre corejaven càntics de Viva Espanya.
  • Els responsables dels fets, que van transmetre l'escena en directe a través de Facebook d''España 2000 Valencia', anaven encaputxats i coberts amb màscares.
  • "No consentirem episodis com els del 9 d'Octubre ni com els que va patir ahir la Vicepresidenta", ha declarat el president de la Generalitat, Ximo Puig
Escrache en casa de Mónica Oltra, realizado por España 200o.
Escrache en casa de Mónica Oltra, realizado por España 200o.
ESPAÑA 2000 / FACEBOOK
Escrache en casa de Mónica Oltra, realizado por España 200o.

La vicepresidenta del Govern Valencià, Mónica Oltra, ha patit aquest dijous un ‘escrache’ en la seua casa per part d'un grup d’ultradreta, segons ha confirmat l'alcalde de València, Juan Ribó, en declaracions a Cadena Ser arreplegades per Europa Press.

Segons un vídeo difós a través de la xarxa social Twitter, al voltant d'una desena de persones van intimidar a la líder de Compromís, agrupant-se davant el seu domicili mentre corejaven càntics de Viva Espanya i portaven una pancarta a favor de la unitat d'Espanya. Anaven encaputxats i amb les cares cobertes amb màscares

El fet va ser retransmés en directe través del Facebook del partit d'extrema dreta 'Espanya 2000 València' sota el títol "Escrache a Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana per Compromis, partit polític que recolza 'els Països Catalans'". Aquest vídeo compta amb més de 9.000 reproduccions.

“Vulneració de drets constitucionals"

"No anem a permetre que un grapat de feixistes posen en perill la llibertat, la democràcia i l'autogovern. No consentirem episodis com els del 9 d'Octubre ni com els que va patir ahir la Vicepresidenta", ha declarat aquest dijous al matí en Les Corts el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

"Mónica es troba malament, commocionada i escandalitzada que açò puga ocórrer a València", ha afirmat l’alcalde de València, Joan Ribó. Al seu judici, aquest succés és preocupant perquè suposa "una vulneració de drets constitucionals".

Així mateix, ha recordat l'atac d'ultradretans del passat 9 d'octubre durant una manifestació en favor de la independència de Catalunya i ha dit que és "important" controlar a aquestes bandes. 

Per açò, ha demanat al delegat del Govern que prenga mesures "urgentment". "És important que els delictes d'odi es tracten a nivell judicial perquè no és solament una qüestió policial", sosté el regidor valencià.

Resposta del Govern

En un missatge publicat en el seu compte de Twitter, el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, ha dit que “rebutgem qualsevol tipus d’intimidació. La tensió en el carrer cal rebaixar-la entre tots” i afirmava que després dels fets es va posar en contacte amb oltra i amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha mostrat el seu suport a la vicepresidenta de la Generalitat valenciana. En un missatge penjat en xarxes socials, el representant del Govern central afirma que "qualsevol amenaça o assetjament és absolutament condemnable i inacceptable en una democràcia. Tot el meu suport a Mónica Oltra".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento