Comunitat Valenciana

Oltra assegura que denunciarà l'escratxe i les institucions i els partits es solidaritzen amb ella

  • "Quan un partit polític extrema les seues declaracions" està posant "una diana i els feixistes el que fan amb aqueixa diana és disparar", diu la vicepresidenta.
  • "La impunitat dels delinqüents feixistes cada dia és més preocupant. Amenaça la vida, els drets i la convivència pacífica", ha declarat el president de Les Corts.
  • El grup parlamentari popular ha mostrat la seua "enèrgica condemna a aquest tipus d'actes, lamentables, traspassant tots els límits. Intolerable".
Ximo Puig y Mónica Oltra
Ximo Puig y Mónica Oltra
EUROPA PRESS
Ximo Puig y Mónica Oltra

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dijous que denunciarà el escrache que va patir en la nit del dimecres en la seua casa per part d'un grup d'extrema dreta, un "episodi d'intent d'intimidació per part d'uns feixistes", ha dit, que no tenen cabuda en la democràcia.

"Ahir van vindre a per mi, però demà poden anar a per qualsevol; si no frenem al feixisme, al final s'apodera de tot i, lamentablement, en la història hi ha exemples d'açò", ha advertit.

Així s'ha pronunciat Oltra en declaracions als mitjans a les portes de les Corts Valencianes, on se celebra la sessió de control al president de la Generalitat, en les quals ha explicat com va viure aqueix escrache, que al seu judici tenia un missatge clar: "Sabem on vius i sabem on està la teua família, és un missatge intimidatori que jo sàpiga que ens poden fer mal".

Oltra ha llançat un missatge als partits polítics, recordant que "les aigües es divideixen entre demòcrates i no demòcrates, ací està la línia divisòria", i ha instat a realitzar una reflexió col·lectiva. "Cap partit ha d'alimentar i embravir al feixisme, quan un partit polític extrema les seues declaracions, quan se situa en l'extremisme polític, la qual cosa està fent és posar una diana i els feixistes el que fan amb aqueixa diana és disparar", ha remarcat.

Condemna d’institucions i partits

Les institucions i els partits polítics valencians han els fets. El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, van parlar ja anit amb Oltra per a traslladar-li el seu suport i condemnar aquests actes violents. A més, en el seu compte de Twitter Moragues assenyala: "Rebutgem qualsevol tipus d'intimidació. La tensió en el carrer cal rebaixar-la entre tots".

Les Corts ha mostrat la seua "més absolut rebuig" a la "intimidació patida per la família" d'Oltra i el president de parlament valencià afig: "La impunitat dels delinqüents feixistes cada dia és més preocupant. Amenaça la vida, els drets i la convivència pacífica. Ànim".

El grup parlamentari popular ha mostrat així mateix la seua "enèrgica condemna a aquest tipus d'actes, lamentables, traspassant tots els límits. Intolerable" i la diputada del PP Elena Bastidas afig: "Lamentable aquestes coses i més en l'àmbit privat. La meua solidaritat amb Mónica Oltra i repulsa a autors".

El portaveu del grup socialista, Manuel Mata, ha mostrat així mateix "molts ànims" a Oltra. "No van a poder, no poden i no podran. No els tenim por", recalca.

El secretari i portaveu parlamentari de Podem, Antonio Estañ, li ha enviat una "abraçada càlida". "El feixisme vol imposar el règim de la por. No li ho permetrem", ha assenyalat mentre que la síndica de Cs, Mari Carmen Sánchez, ha mostrat "el seu suport" a Oltra per "el escrache patit anit". "Aquest tipus d'assetjament és intolerable i flac favor fan a la llibertat", ha assenyalat.

L'alcalde de València, Joan Ribó, recorda en el seu compte: "Mónica junts hem fet front als poderosos que robaven i destruïen. Junts combatem el feixismes perquè la democràcia guanyarà. Estic amb tu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento