Comunitat Valenciana

L'AECC de València commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama amb "esperança"

  • L’esportista Natacha López ha reclamat en un manifest la necessitat d'invertir en programes de diagnòstic precoç i recerca.
  • "Prevenir, conscienciar, recolzar i acompanyar i promoure la recerca són finalitats fonamentals”, assegura el president de l’AECC de València.
  • Des de l’entitat continuen conscienciant a les dones de la importància de les proves periòdiques i de l’autoexploració.
Suelta de globos por las afcetadas de cáncer de mama
Suelta de globos por las afcetadas de cáncer de mama
EUROPA PRESS
Suelta de globos por las afcetadas de cáncer de mama

L'Associació Espanyola contra el Càncer de València, AECC València, ha soltat aquest dijous, Dia Mundial del Càncer de Mama, cent globus roses en senyal de "celebració, memòria i esperança" pels avanços en el tractament d'aquesta malaltia, de la qual es diagnostiquen més de 3.000 casos nous a la Comunitat Valenciana cada any.

El president de l’AECC, Tomás Trénor, la consellera de Sanitat, Carmen Montón, han participat en aquest acte en el qual l'esportista d'elit i supervivent de la malaltia, Natacha López, ha llegit un manifest per a retre homenatge a les pacients afectades per la malaltia i conscienciar a la població sobre la importància de la detecció precoç.

L'acte s'ha celebrat en l'esplanada enfront de la plaça de bous on s'ha organitzat la fira 'Posa't Bonica' per a recaptar fons per a la AECC i que conclourà amb una desfilada en el qual participaran dones afectades.

L'esportista Natacha López ha recalcat que "hui és un dia especial de celebració, memòria i esperança", un dia per a "celebrar que seguim vius i que tenim una altra oportunitat, de memòria per aquelles que no van tenir nostra mateixa sort i ens van deixar i d'esperança i d'anhelar que les futures generacions no arriben a patir el fatal pronòstic que hui implica el càncer".

López ha assenyalat que el càncer "fa por" i "apareix en les nostres vides com un terratrèmol que mou la nostra estabilitat, entra en les nostres cases sense avisar i deixa una profunda petjada en la família". "Però no cal doblegar-nos", ha recalcat. Així, ha reclamat acceptar "les seqüeles" que deixa el càncer com si foren "ferides d'una guerra que ens ha ensenyat a valorar i transmetre els valors reals de la vida".

Importància de la prevenció

Per açò, ha reclamat la necessitat d'invertir en programes de diagnòstic precoç i recerca perquè gràcies a la ciència "en el futur no ens miraran amb pena per portar un mocador i no hauran de mutilar el nostre cos per a sanar-nos perquè no serà necessari".

De la mateixa manera, ha demanat a totes les afectades ser "fortes" per a impedir que "un cap paralitzat per la por pose els límits fent-nos malgastar el nostre més valuós tresor: la vida".

Per la seua banda, Trénor ha recalcat que la societat que l’AECC "vol dotar recursos suficients de tota índole per a fer front a la malaltia, des del diagnòstic precoç fins al tractament l'ajuda psicològica i la resta d'aspectes per a millorar la qualitat de vida" de les afectades. "Prevenir, conscienciar, recolzar i acompanyar i promoure la recerca són finalitats fonamentals de la pròpia societat a la qual volem donar nosaltres respostes", ha concretat.

De la mateixa manera, ha recalcat que s'ha de "desmitificar" la malaltia, el càncer en general i el de mama en particular, "de com és i com se li pot fer front". Per açò, ha reiterat la necessitat de seguir conscienciant a les dones de la importància de les proves periòdiques i de l’autoexploració ja que és "clau" per a permetre els tractaments menys agressius i eficaços. Sobre aquest tema ha ressaltat que la Comunitat Valenciana té "una xarxa magnífica".

Augment de la supervivència

Per la seua banda, la consellera Montón ha destacat que la supervivència "cada vegada és major" i més del 90% de les dones a la Comunitat Valenciana té una supervivència als 10 anys. "Aquestes xifres conviden a seguir fent una crida a les dones des dels 45 anys acudisquen a la detecció precoç de càncer de mama per a seguir augmentant la supervivència", ha assenyalat.

La mortalitat per càncer de mama ha registrat una disminució d'aproximadament el 18,22% des de l'any 2000 a la Comunitat Valenciana. En concret, ha passat d'una taxa de 28,71 casos per cada cent mil dones l'any 2000 a 23,48 en 2015.

Així mateix, ha felicitat a l'Hospital General de València per haver rebut l'acreditació de la Societat Americana d'Oncologia i a tots els serveis d'oncologia de la Comunitat Valenciana que han iniciat els circuits de detecció ràpids davant una sospita diagnòstica que permet donar resposta a les 48 hores a les dones que tenen aquesta incertesa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento