Comunitat Valenciana

La Diputació rehabilitarà la façana del Teatre Principal amb un pressupost de 900.000 euros

  • Es basaran en un projecte de reforma elaborat en 2004 que serà revisat per a "adequar-lo a la realitat actual" de l'immoble.
  • No tenim un termini, però els diners està ací consignat per a rehabilitar la façana", ha sostingut la vicepresidenta de la institució provincial.
  • "Si comencem a generar millors continguts, també haurem d'adequar els continents que durant anys han estat oblidats", assenyala Vicent Marzà.
Teatro Principal de València
Teatro Principal de València
DIPUTACIÓN VALENCIA
Teatro Principal de València

La Diputació de València rehabilitarà la façana del Teatre Principal de la capital valenciana basant-se en un projecte de reforma elaborat en 2004 i que serà revisat per a "adequar-lo a la realitat actual" de l'immoble. Aquesta actuació comptarà amb un pressupost de 900.000 euros procedents del romanent de tresoreria dels comptes de la corporació provincial.

Així ho ha anunciat aquest dijous la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, després de mantenir una trobada amb el conseller d'Educació i Cultura, Vicente Marzà, per a fer seguiment dels diferents projectes de col·laboració entre el govern provincial i la Generalitat Valenciana.

Amigó ha explicat que el Principal és un teatre en el qual col·laboren ambdues institucions, encara que és propietat de la corporació provincial, amb el que ha considerat que és "un patrimoni de la Diputació que cal millorar". "És un projecte de 2004 que està en Patrimoni, però considerem que és moment d'iniciar-ho", ha indicat.

Sobre el termini esperat per a la posada en marxa d'aquestes actuacions, la vicepresidenta provincial ha assenyalat que es tracta d'un projecte de l'any 2004 que "està una mica antiquat", per la qual cosa des de l'àrea de Patrimoni "s'ha passat als tècnics perquè ho revisen perquè caldrà adequar-lo a la realitat actual de com està la façana". "Quan estiga tot clar s'iniciarà. No tenim un termini, però els diners està ací consignat per a rehabilitar la façana", ha sostingut.

Quant a si aquest projecte contempla únicament la rehabilitació de la façana d'aquesta sala valenciana, Amigó ha apuntat que la seua idea és que, "si és possible" en el pressupost de 2018, "tenir en compte altres necessitats del Principal".

Finalment, ha destacat que ha tractat amb el conseller d'Educació i Cultura "altres col·laboracions" com "portar l'òpera als pobles" amb el projecte 'Els Arts Volant', sobre el que ha ressaltat que "a tots els pobles on ha arribat l'obra de 'Bastián i Bastiana' ha sigut tot un èxit i en 2018 reeditarem aquesta col·laboració i estudiarem unes altres".

"Millorar la vida dels ciutadans"

Per la seua banda, el conseller Marzà ha manifestat que l'objectiu és "col·laborar les diferents administracions amb un objectiu comú: millorar la vida dels ciutadans, especialment els xiquets i xiquetes, però també del conjunt de la ciutadania en matèria cultural". Així, ha afirmat que el Principal tenia "una necessitat d'actuació important que en aquest cas la Diputació, que és la propietària de l'edifici, farà".

"Des que arribarem al govern vam dir que els contenidors havien de tenir contingut i s'ha treballat que els continguts anaren molt més amplis, que tingueren més qualitat i que tingueren una cultura d'accés per a tothom", ha subratllat Marzà, que ha afegit que han de "seguir donant passos". "Si comencem a generar millors continguts també haurem d'adequar els continents que durant anys han estat oblidats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento