Comunitat Valenciana

1De la Oliva (TSJCV) veu "irreflexiva" qualsevol via de crítica a les decisions judicials que no siguen els recursos

  • La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Pilar de la Oliva, s'ha referit a la situació que travessa Catalunya i considera "irreflexiva" qualsevol via de crítica a les resolucions judicials que no siguen els recursos.
Pilar De la Oliva
Pilar De la Oliva
Europa Press
Pilar De la Oliva

De la Oliva s'ha pronunciat així durant la seua intervenció en l'Obertura de l'Any Judicial 2017-2018, en la qual ha fet una reflexió sobre la "difícil" situació que en estos moments viu el país.

El primer que ha fet és ratificar l'exposat en la recent reunió mantinguda pels presidents dels Tribunals Superiors de Justícia de tota Espanya respecte del seu compromís amb l'ordre constitucional, el respecte a la democràcia, els drets fonamentals i l'imperi de la llei.

La presidenta del tribunal valencià ha manifestat que l'acatament de les resolucions judicials és "fonament de l'estat de dret". "No pretenem -ha dit- que les nostres sentències i actuacions no puguen ser objecte de crítica. Ni molt menys. Com a homes i dones els membres del Poder Judicial estem sotmesos a la possibilitat d'errar. Però la crítica a les nostres resolucions tenen una llera en l'estat de dret: els recursos que legítimament la part té dret a interposar".

Al seu juí, utilitzar qualsevol altra via per a açò suposa una actuació "irreflexiva" per les conseqüències que "per a la credibilitat dels poders de l'Estat en general, i del Poder Judicial en particular, indefectiblemente produirà", ha asseverat.

Per la seua banda, el tinent fiscal de la Comunitat Valenciana, en funcions del fiscal superior, Gonzalo López Ebri, ha fet al·lusió en el seu discurs a Catalunya i ha manifestat que "Espanya es constitueix en un estat social i democràtic de dret, la qual cosa comporta que cada actuació diària dels jutjats i tribunals aplicant la legalitat constitucional és una contribució al fet que la llibertat, la igualtat i el pluralisme polític siguen reals i efectius".

Així, entén que el ministeri fiscal "vé complint esta missió de forma exemplar com ho han demostrat els nostres companys de Catalunya en un entorn especialment complicat i poc procliu a l'assossec i a l'aplicació serena del dret". D'esta manera ha mostrat la seua "solidaritat" amb ells.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento