Comunitat Valenciana

El Consell aprova el decret llei per a l'execució del programa Edificant

  • El ple del Consell ha aprovat el decret llei pel qual s'estableix el règim jurídic de cooperació entre la Generalitat Valenciana i les administracions locals per a l'execució del pla Edificant que permetrà la construcció, ampliació, adequació, reforma i equipament de centres públics docents.

Mitjançant este pla, els ajuntaments assumeixen la tramitació burocràtica i la Generalitat realitza el finançament íntegre de les mateixes a través de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, segons ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

Amb l'objectiu de garantir la prestació del servici públic fonamental de l'educació i de dotar al sistema educatiu d'unes infraestructures de qualitat, es desenvoluparan accions per a l'eliminació dels barracons, la construcció de nous centres, l'ampliació i adequació d'uns altres i la rehabilitació de les instal·lacions obsoletes.

El Consell ha aprovat el decret llei donada la urgència i necessitat d'articular un règim jurídic que permetera la cooperació entre la Generalitat i els ajuntaments, tenint en compte les circumstàncies que concorren en l'estat actual de les infraestructures educatives valencianes.

D'esta manera, permetrà agilitzar l'execució del pla en el menor termini possible, materialitzar el compromís del Consell per dotar-ho i impulsar-ho i suplir la insuficiència dels mitjans tècnics i humans disponibles, a curt i mig termini, per l'Administració de la Generalitat.

El decret llei entrarà en vigor el mateix dia que es publique en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana', i serà validat pels Corts en un termini de 30 dies naturals.

L'import benvolgut de les actuacions que es duran a terme en el marc del decrete llei per al període comprès entre l'any 2018 i el 2020 és de 700 milions d'euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento