Comunitat Valenciana

La Ciutat de Justícia de València rep als primers funcionaris de reforç per a pal·liar els efectes de l'incendi

  • La Ciutat de la Justícia de València rebrà dilluns que ve, 23 d'octubre, als primers funcionaris de reforç per a recuperar el ritme de treball alterat per l'incendi que es va produir fa un mes en les instal·lacions. La Conselleria de Justícia incorporarà a un total de 40 treballadors, dels quals els primers 11 prendran possessió la setmana vinent.
Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Ciutat de la Justícia de València

Este reforç de personal és la principal mesura del pla d'actuació que la consellera Gabriela Bravo va consensuar amb els col·lectius afectats pel sinistre, informa la Generalitat en un comunicat.

Després dels estudis realitzats pels propis jutges valencians, la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va aprovar a la fi de setembre sol·licitar 40 funcionaris de reforç, encara que la petició formal no va arribar a la Conselleria fins al passat 6 d'octubre.

Des de la direcció general de Justícia destaquen el tràmit del corresponent expedient administratiu "en un temps rècord", una vegada rebuda l'autorització del departament de Pressupostos del Consell.

En concret, del primer grup d'11 funcionaris, un total de huit són del cos d'auxili judicial i s'incorporaran a cadascun dels jutjats de Primera Instància directament afectats per l'incendi (els números 1 al 7 i el número 10), on assumiran funcions d'atenció al públic.

Altres dos funcionaris recolzaran en la Fiscalia de València als fiscals de suport nomenats per l'incendi. Finalment, un funcionari reforçarà el Registre Civil.

En una segona fase, un total de 23 funcionaris interins prendran possessió el dilluns 30 d'octubre, dels quals 11 s'incorporaran en cada secció de l'Audiència Provincial de València, mentre que altres 12 reforçaran els treballs de reconstrucció d'expedients judicials afectats directament pel foc.

NOMENAMENT DEL MINISTERI DE JUSTÍCIA

La incorporació dels sis funcionaris interins de reforç que completen l'equip de 40 ordenat per la Conselleria haurà d'esperar al fet que el Ministeri de Justícia nomene tant als jutges com als lletrats que han de realitzar els assenyalaments extraordinaris, per a recuperar l'agenda judicial paralitzada durant el període d'inhabilitació processal ordenat pel Tribunal Superior de Justícia.

Tant els gestors processals com els auxilis judicials procedeixen de les borses de treball a la disposició de la Conselleria de Justícia, que s'han activat per a suplir de personal de caràcter temporal les necessitats dels jutjats que es van veure afectats.

Tal com va explicar en el seu moment la consellera, el reforç de personal i la resta de les mesures incloses en el pla d'actuació han de servir per a recuperar abans de final d'any la normalitat en el funcionament quotidià de tots els jutjats.

El pla també contempla la 'calendarització' dels procediments que van ser suspesos a conseqüència de la parada en els jutjats. En este sentit, la Conselleria ha sol·licitat una reunió amb el ministre de Justícia, Rafael Català, per a explicar els detalls del pla i sol·licitar el seu suport.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento