Comunitat Valenciana

La Diputació de València puja el pressupost en carreteres per a protegir a ciclistes i motoristes

  • El pla de Conservació i Manteniment de la xarxa viària provincial, de 1.800 quilòmetres, s'incrementarà un 40% en tres anys, fins als 34,6 milions d'euros.
  • Les actuacions van dirigides també a conductors i vianants.
  • Asfaltats parcials i totals, rectificacions de corbes i creus per als vianants, entre les mesures previstes.
El presidente de la Diputación de València, Jorge Rodríguez, durante la presentación del Plan de Conservación y Mejora de la red viaria provincial.
El presidente de la Diputación de València, Jorge Rodríguez, durante la presentación del Plan de Conservación y Mejora de la red viaria provincial.
20MINUTOS.ES
El presidente de la Diputación de València, Jorge Rodríguez, durante la presentación del Plan de Conservación y Mejora de la red viaria provincial.

L'extensa xarxa provincial de carreteres de València, formada per 1.800 quilòmetres en totes les comarques, rebrà una injecció econòmica de 34,6 milions d'euros durant els pròxims tres anys per a labors de conservació i millora, la qual cosa suposa un augment total del 40% en el pressupost.

La Diputació de València ha presentat aquest dilluns el pla que ha dissenyat per al manteniment de la seua xarxa viària i que està centrat en la millora de la seguretat vial de tots els usuaris: conductors de turismes, motoristes, ciclistes i vianants, però amb especial èmfasi per a aquests tres últims grups.

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha explicat que amb aquest increment pretenen posar en accent en la conservació extraordinària, que inclou l'asfaltat de trams complets, i en les millores funcionals, que es refereixen a aspectes com la rectificació de traçats en corbes o la implantació de creus per als vianants.

Seguí també ha comentat que la "era de la conservació en les carreteres valencianes" se centrarà en actuacions com a "sots, desnivells, reducció de la perillositat en corbes, glorietes, rotondes, millora del ferm i la visibilitat, adequació d'accessos a municipis i creació d'una xarxa de vies cicloviandants, en resposta als nous usuaris d'una xarxa que ha d'atendre les necessitats del segle XXI".

Per la seua banda, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha subratllat el "canvi de paradigma" que suposa fixar la seguretat vial com a prioritat per a actuar en els trams d'elevada accidentabilitat "abans que embarcar-se en projectes faraònics que després és molt complicat executar".

Participació dels motoristes

Col·lectius com el dels motoristes també han sigut convidats a fer les seues aportacions a aquest Pla de Conservació. La presidenta de la Plataforma Motera per a la Seguretat Vial de la Comunitat Valenciana, María José Alonso, explica que, després d'una reunió amb l'àrea de Carreteres, van acordar "tirar una mà perquè, si veiem alguna anomalia per les carreteres per les quals solem circular en les nostres eixides, puguem enviar-la i que es puga fer el manteniment.

En la seua opinió, "és fonamental la col·laboració conjunta, els usuaris hem d'aportar el nostre granit d'arena. Açò pot contribuir a la reducció d'accidents, el manteniment de la infraestructura viària és fonamental. En aquesta línia, explica que els usuaris de les motocicletes "veiem coses que uns altres no veuen. La carretera salva vides: hi ha certes taques, graveta o senyals danyats i açò en un moment donat pot ser contraproduent en cas de caiguda".

A més, explica la importància del manteniment en les vies convencionals. "Volem posar l'accent en les carreteres secundàries, que és on ha repuntat la sinistralitat. Turísticament és la més bonica, la que més utilitzem nosaltres, on anem a veure els pobles, a gaudir de la gastronomia i de la naturalesa. Segons quines zones, tot es va desbaratant i per açò s'ha de fonamental el manteniment, tenint en compte que la seguretat vial es fomenta amb l'exemple", afig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento