Comunitat Valenciana

La ràdio d'À Punt arranca les seues emissions per a "trencar el silenci imposat"

  • La periodista Jèssica Crespo ha definit la jornada d'històrica perquè la ciutadania "torna a tindre mitjans de comunicació públics en la nostra llengua".
  • El magazín 'Al ras', que estarà en antena de dilluns a divendres i de 10.00 a 13.00 hores, comença la seua marxa amb una anàlisi de la gestació subrogada.
  • Les pròximes setmanes la CVMC comptarà amb una pàgina web i "més endavant" la televisió pública valenciana també reprendrà les emissions.
Arranca la ràdio d'À Punt
Arranca la ràdio d'À Punt
TWITTER EMPAR MARCO
Arranca la ràdio d'À Punt

La ràdio pública valenciana, À Punt, ha tornat a escoltar-se a les 10.00 hores d'aquest dilluns, 11 de desembre, amb el magazín 'Al Ras' amb el qual es "trenca el silenci imposat fa quatre anys", -quan Ràdio 9 va deixar d'emetre després de la decisió del Consell, en aquell moment governat pel 'popular' Alberto Fabra, de clausurar la cadena per motius econòmics-, i amb l'objectiu de "trobar lloc en les cases i cor" dels valencians.

"Són les 10 del matí del dilluns 11 de desembre de 2017. Molt bon dia" han sigut les primeres paraules en antena de la presentadora d''Al Ras', Jèssica Crespo, qui ha definit aquesta jornada com a "històrica en la nostra terra" perquè la ciutadania valenciana "torna a tindre mitjans de comunicació públics en la nostra llengua" per a "posar en valor les nostres qualitats i particularitats".

Així, "es torna a tindre ràdio pública", com a Astúries, Madrid, Andalusia, Catalunya o el País Basc, "una llarga llista" que "posa en evidència que als valencians se'ns va imposar un silenci fa quatre anys". "Fa mesos que treballem per a trencar aquest silenci i amb moltes ganes de convertir-nos en imprescindibles. Hui és un dia de festa i emoció i esperem ser capaces de transmetre-la", ha assenyalat.

Crespo, que codirigeix el magazín al costat d'Ernest Parra i Joan Tur, ha informat l'audiència que À Punt ja està en les xarxes socials, les pròximes setmanes comptarà amb una pàgina web i "més endavant" la televisió pública valenciana també reprendrà les emissions. "Però hui cal deixar que la ràdio penetre en tot el nostre teixit social i que hui, la ràdio, siga la protagonista", ha demanat.

"Es queden a viure en aquesta sintonia"

Ha admés que tot l'equip sap que "molta gent" els està escoltant "solament per curiositat" però ha garantit que treballaran "dur" perquè els valencians "es queden a viure en aquesta sintonia".

Crespo ha explicat que tots els professionals es regiran per "unes normes que estan en l'ADN" d'À Punt i que són "una espècie de contracte amb la societat". Així, es tractaran "tot tipus de temes" però "sempre amb qualitat i rigor, amb respecte a l'audiència i als protagonistes" i es guiaran pels principis de "veracitat, accessibilitat, imparcialitat, i pluralitat".

La nova ràdio pública valenciana parlarà "d'allò que preocupa els veïns, del que passa al poble del costat de totes les comarques" i perquè, ha subratllat, "volem el nostre territori per damunt de tot" donaran a conéixer "la nostra terra amb totes les meravelles que ens envolten".

"Posarem en valor el nostre patrimoni històric, cultural, lingüístic i econòmic i sobretot estem oberts i necessitem que participen", ha avançat. "El repte és gegant, però naixem amb moltíssimes ganes, amb molta il·lusió i notem la força de la ciutadania que ens espenta", ha postil·lat.

El nou magazín, que estarà en antena de dilluns a divendres i de 10.00 a 13.00 hores, ha començat la seua marxa amb una anàlisi de la gestació subrogada i com a primer convidat entrevistaran el cuiner Ricard Camarena.

A més, dins de l'anàlisi de l'impacte que tenen les xarxes socials este dilluns s'ha debatut sobre els grups de pares o mares en whastapp d'escola i també s'ha abordat com els adults poden autogestionar les emocions amb la psicòloga Clara Sancho. la música en directe de Pau Alabajos i humor han tancat el programa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento