Comunitat Valenciana

Ribó aposta per la introducció de vehicles híbrids i elèctrics per a frenar els nivells de contaminació

  • "La ciutat de València està obstinada a anar canviant la mobilitat dia a dia per a adaptar-la a les formes del segle XXI", assegura Joan Ribó.
  • El consistori està "estudiant introduir alguna clàusula" perquè "en la compra de qualsevol vehicle es prime, de manera molt important, que siga híbrid i elèctric".
  • L'alcalde de la ciutat s'ha reunit aquest dimarts junt amb l'edil de Mobilitat Sostenible amb els responsables de Ford Europa i Ford Espanya.
Cotxe elèctric
Cotxe elèctric
Europa Press
Cotxe elèctric

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha apostat este dimarts per introduir tant en l'Ajuntament de la ciutat com entre els ciutadans l'ús de vehicles híbrids i elèctrics amb la finalitat de reduir les emissions contaminants i contribuir a disminuir els nivells de contaminació en la ciutat.

En este sentit, Ribó ha mostrat la seua disposició a col·laborar amb empreses d'automoció, com Ford, en este àmbit. Ha destacat que "la ciutat de València està obstinada a anar canviant la mobilitat dia a dia per a adaptar-la a les formes del segle XXI" i ha considerat que firmes com esta estan en les mateixes "coordenades".

El primer edil s'ha pronunciat d'esta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió que ha mantingut en Alcaldia, juntament amb el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, amb responsables de Ford Europa i Ford Espanya.

En la trobada han participat la directora executiva de Ford Smart Mobility Europe, Sarah-Jayne Williams; el director UEV Program, Mark Harvey; el director de Fabricació de Ford Espanya, Dionisio Campos, i el director de Relacions Institucionals de Ford Espanya, Fernando Acedrón.

"Canvis en la mobilitat"

L'alcalde ha ressaltat que en l'actualitat s'està "davant canvis molt importants en la mobilitat" dels quals tant l'Ajuntament com Ford són "conscients", alhora que ha assegurat que "la ciutat de València està obstinada a anar canviant la mobilitat dia a dia per a adaptar-la a les formes del segle XXI". "Ells ho entenen i crec que que estan en eixes coordenades. Esperem treballar i col·laborar", ha insistit.

Així, preguntat per si han plantejat algun programa concret o de futur, Joan Ribó ha indicat que encara que de moment no s'ha concretat res el consistori ha subratllat la seua intenció de "seguir treballant" en projectes per a "introduir els vehicles elèctrics, en sentit genèric, des de la bicicleta fins al camió".

Primar la compra d'híbrids o elèctrics

El responsable municipal, que ha apuntat que "Ford ja té en este moment algun vehicle híbrid" i que "treballa en algun vehicle elèctric", ha subratllat que el consistori està "estudiant ja amb els serveis centrals tècnics introduir alguna clàusula" perquè "en la compra de qualsevol vehicle es prime, de manera molt important, que siga híbrid i elèctric".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento