Comunitat Valenciana

Les Corts Valencianes aproven en comissió la creació d'una Agència de Canvi Climàtic

  • Serà l'encarregada de la coordinació de totes les direccions que existeixen per a aconseguir major agilitat i eficiència en la tramitació de les iniciatives.
  • Elaborarà informes amb dades fiables per a presa de decisions i centralitzar les dades sobre el canvi climàtic a la Comunitat Valenciana.
  • La proposta ha tirat avant amb els vots a favor del PP i Podem, l'abstenció de Compromís i PSPV i en contra de Cs i el grup de No Adscrits.
Comissió d'Economia en les Corts
Comissió d'Economia en les Corts
CORTS
Comissió d'Economia en les Corts

La Comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts Valencianes ha aprovat este dimecres una esmena al projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana que proposa la creació d'una Agència Valenciana de Canvi Climàtic encarregada de la coordinació de totes les direccions que existeixen en la Generalitat per a aconseguir major agilitat i eficiència en la tramitació de les iniciatives de control i impuls parlamentari sobre esta qüestió i que, a més, present propostes.

L'agència ha d'emfatitzar els seus treballs enfocant-los cap a l'adaptació i servir com a òrgan canalitzador dels pagaments per serveis ambientals, de forma coordinada amb Hisenda. També ha de posar l'accent en l'èmfasi en gestió territorial, despoblació i fixació de població rural, així com en la gestió de la participació en projectes europeus.

Entre les seues competències ha de figurar escometre l'elaboració de l'estratègia valenciana contra el canvi climàtic, així com elaborar informes amb dades fiables per a presa de decisions i centralitzar les dades sobre el canvi climàtic a la Comunitat Valenciana. També ha d'atendre a la coordinació d'experts; afrontar la revisió de les estratègies i redactar un pla permanent de participació per a l'alfabetització climàtica de tota la societat, entre altres matèries.

Per a la seua posada en marxa, la proposta, presentada per la formació morada i que ha tirat avant amb els vots a favor del PP i Podem, l'abstenció de Compromís i PSPV i en contra de Cs i el grup de No Adscrits, proposa llevar 451.000 euros de la línia de finançament d'operacions corrents de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), que també es queda sense 2,4 milions que es destinaran a millores en l'accessibilitat d'edificis públics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento