Comunitat Valenciana

Camps, davant la seua declaració com investigat per la F1: "No tinc cap por a res"

  • "Crec que esta causa és la causa de les no causes. Que mai havia d'haver-se iniciat", opina.
  • "Quin sentit té que el meu propi recurs siga publicat, tergiversat, entre cometes, subratllat i exclamat en un mitjà a les poques hores de presentar-ho", assegura.
  • L'expresident de la Generalitat Valenciana ha assenyalat que afronta "amb tranquil·litat" la seua declaració i considera que "no hi ha causa".
Francisco Camps
Francisco Camps
EUROPA PRESS
Francisco Camps

Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana i imputat en el conegut cas Valmor per les presumptes irregularitats en la celebració a València del Gran Premi de Fórmula 1, ha afirmat que no té "cap por a res" i ha assegurat que esta causa, per la qual haurà d'acudir a declarar el jutjat el pròxim 24 de gener, "mai havia d'haver-se iniciat".

Camps, que ha realitzat declaracions a Europa Press al final d'una trobada restringida amb periodistes a la que no havia sigut convocada l'agència, ha parlat sobre la seua situació personal i judicial en el conegut com cas Valmor, en el qual està imputat al costat de l'expilot Jorge Martínez 'Aspar'; l'exconsellera de Cultura Lola Johnson; Belén Reyero, exresponsable del departament d'Esdeveniments de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana; i Nicolás Figueras, exdirector d'esta entitat.

L'excap del Consell ha exposat les seues queixes en relació amb la publicació en alguns periòdics d'un recurs que havia presentat a la seua citació com investigat en el jutjat. Sobre este tema, ha manifestat: "Nosaltres fem les coses sempre amb l'estricte compliment a la llei, als jutges i a les parts, i no entenem per què en molt poques hores, el meu recurs estava publicat en paper", ha lamentat.

Com a mesura, ha indicat que ha demanat al jutge que òbriga una investigació perquè, "una cosa és que hi haja secret de sumari, i una altra és que este tipus de processos han d'estar circumscrits a les parts, que són els qui acudim a petició del jutge a defendre els nostres legítims interessos, la presumpció d'innocència, el legítim dret a la defensa", ha enumerat.

"Quin sentit té que el meu propi recurs siga publicat, tergiversat, entre cometes, subratllat i exclamat en un mitjà a les poques hores de presentar-ho, quan el recurs va a la seua senyoria i no està admés a tràmit?", s'ha preguntat.

"No hi ha causa"

Sobre este tema, se li ha interpel·lat per si no és contradictori demanar que no es filtren documents al públic, mentre que al mateix temps requereix que en la seua compareixença davant el jutge puguen acudir els mitjans de comunicació, ha respost que "no". "Preferisc que siga en viu i en directe perquè, a més, no tinc cap problema a contestar cap pregunta que se'm realitze. No tinc cap por a res, doncs preferisc que siga així", ha dit.

Quan se li ha apuntat que esta possibilitat no seria legal, ja que en fase d'instrucció les declaracions no són públiques, Camps, que és advocat, ha contestat: "Tampoc és legal que es filtre. És la meua petició", ha dit.

Així mateix, ha assenyalat que afronta "amb tranquil·litat" la seua declaració i que considera que "no hi ha causa". "Crec que la causa mai va haver de començar perquè no estic d'acord amb cap qüestió ni fàctica ni jurídica que ha plantejat la Fiscalia durant tots estos anys. Crec que esta causa és la causa de les no causes. Que mai havia d'haver-se iniciat", opina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento