Comunitat Valenciana

La CEV encarrega a experts un informe per a quantificar amb exactitud el deute històric

  • La patronal pretén posar a la disposició de tots els partits "totes les ferramentes" perquè el problema de l'infrafinançament "se resolga com més prompte millor".
  • Es vol encarregar un nou informe que tanque esta quantitat a data de hui amb l'encreuament de dades del ministeri i de la conselleria.
  • El secretari general d'UGT, Ismael Sáez, ha assenyalat que aconseguir un finançament autonòmic just és "determinant" per a aconseguir el "benestar i el progrés.
Diners, bitllets, euros, recurs
Diners, bitllets, euros, recurs
GOVERN
Diners, bitllets, euros, recurs

La Confederació Empresarial Valenciana (CEV) encarregarà un informe a experts perquè determinen amb exactitud a data de hui quina part del deute de la Comunitat Valenciana és conseqüència d'un roín finançament.

El president de la CEV, Salvador Navarro, després d'assistir a la reunió de la Taula de Diàleg Social de la Comunitat Valenciana, ha explicat que el comité executiu abordarà este dijous esta proposta que pretén que un grup d'experts fixe "amb exactitud quina és la suma total del deute històric que no hauríem de tindre".

D'esta manera, es vol posar a la disposició de tots els partits "totes les ferramentes" perquè el problema de l'infrafinançament "se resolga com més prompte millor" ja siga amb manifestacions, com la marxa del passat 18 de novembre a València per a exigir un finançament just, o amb informes.

Salvador ha assenyalat que en estos moments existeixen diferents informes que llancen quantitats diferents ja que alguns parlen de 12.000 milions, uns altres de 15.000 o de 16.000. Per açò, es vol encarregar un nou informe que tanque esta quantitat a data de hui amb l'encreuament de dades del ministeri i de la conselleria.

De la mateixa manera, el secretari general d'UGT, Ismael Sáez, ha assenyalat que aconseguir un finançament autonòmic just és "determinant" per a aconseguir el "benestar i el progrés" social.Per açò, ha assenyalat que "el compromís" dels sindicats per a aconseguir-ho és "evident".

Reforma fiscal

En eixe sentit, ha afirmat que cal plantejar-se que si no es resol amb promptitud des de la Taula de Diàleg Social cal plantejar-se "quins passos més donem com a societat per a aconseguir un finançament just".

Per la seua banda, el secretari general de CCOO, Arturo León, ha incidit que hi ha una "necessitat objectiva" de "millorar" el finançament perquè la Comunitat Valenciana "no rep" el que li correspon d'acord amb el seu pes de població ni per les aportacions que realitza a l'Estat.

León ha assenyalat que este infrafinançament suposa que els drets de la ciutadania "no són els mateixos". Per açò, ha explicat que reclamen també al Govern central una reforma fiscal que done més recursos a les Comunitats Autònomes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento