Comunitat Valenciana

El metro amplia el seu horari este cap de setmana pels sopars de Nadal

  • Ferrocarrils afig combois a València fins a passades les 02.30 hores este divendres i el dissabte. 
  • Els horaris poden veure's afectats pels aturs convocats pels sindicats.
  • Totes les línies de metro i tramvies prolongaran durant les dues jornades el seu horari habitual.
Metrovalencia refuerza su servicio este viernes y sábado para cenas de navidad
Metrovalencia refuerza su servicio este viernes y sábado para cenas de navidad
GVA
Metrovalencia refuerza su servicio este viernes y sábado para cenas de navidad

Els tradicionals sopars d'empresa o d'amics que se celebren durant aquests dies previs al Nadal reuneixen a moltes persones al voltant de la taula. Per a facilitar els seus desplaçaments, sobretot de tornada a casa, Ferrocarrils de la Generalitat ha decidit repetir la iniciativa que va posar en marxa per primera vegada fa un parell d'anys i que ha sigut acollida en ambdues ocasions de forma favorable pels usuaris del suburbà.

D'aquesta manera, Metrovalencia reforçarà el seu servei este divendres i el dissabte, amb circulacions extraordinàries en les línies 1, 2, 3, 5, 7 i 9 de metro, així com en les línies 4 i 6 de tramvia, que s'ampliaran fins a al voltant de les 02.00 hores de la matinada.

FGV oferirà servei fins a les 1.30 hores al seu pas per Àngel Guimerà per a realitzar transbords, a les 01.50 hores en el seu pas per Colón, ja sense possibilitat de transbord amb les Línies 1 i 2 i arribada a destinacions Seminari i Paterna; i a les 02.34 hores (arribada de l'últim tren a València Sud des de Seminari), segons van informar este dijous des de l'empresa.

Durant aquestes dues nits, les línies cinc línies de metro esmentades anteriorment al costat de les dues de tramvia 4 i 6 prolongaran el seu horari habitual perquè totes aquelles persones que decidisquen acudir a sopars nadalencs puguen tornar a les seues llars amb “comoditat i rapidesa, sense haver de conduir els seus vehicles privats”.

Així, les circulacions extraordinàries tindran com a destinació Seminari, Paterna, Alboraia Peris Aragó, Torrent Avinguda, Marítim Serradora, Aeroport, Doctor Lluch, Tossal del Rei, Mas del Rosari i Vicent Andrés Estellés.

Expo Jove i Cavalcada de Reis

A aquests serveis especials que Metrovalencia realitza amb motiu de les festes nadalenques, també s'afegiran les circulacions extraordinàries per a acudir a Expo Jove en Fira València i la prolongació de l'horari de metro i tramvia el 5 de gener, vespra del Dia de Reyes, per a acudir i tornar de la Cavalcada i el tancament retardat dels comerços en aquesta data.

Els horaris, que es veurien afectats pels serveis mínims en cas de continuar les actuals vagues de metro i tramvia, es poden consultar en la pàgina web de Metrovalencia i en el telèfon gratuït d'informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com a través de xarxes socials.

Aquests serveis extraordinaris formen part de les noves iniciatives proposades per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i tenen com a objectiu millorar el servei que presten Metrovalencia i el Tram d'Alacant, entre les quals es contempla incrementar els serveis nocturns de metro i tramvia per a ampliar l'oferta a un nombre major d'usuaris.

Solament a València i els seus voltants 

La prolongació nocturna del servei se centra en la xarxa de València i en municipis propers com Paterna, Alboraia, Torrent o Burjassot, per la qual cosa no arriba als extrems de les línies, com Vilanova de Castelló, Rafelbunyol o Llíria/Bétera. D'aquesta manera, els principals beneficiaris són els usuaris de l'àrea metropolitana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento