Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana anuncia que es personarà en la peça 5 de Gürtel

  • L'anterior "Govern va decidir no defendre els interessos dels valencians davant els tribunals per a recuperar els diners presumptament saquejats", ha insistit Oltra.
  • La vicepresidenta ha afirmat que no es personen també en la part penal, ja que la Generalitat corre el risc que el tribunal li ho denegue a hores d'ara en la causa.
  • Ha concretat que els diners presumptament defraudats a la Generalitat són uns 250.000 euros i "volem que tornen".
Álvaro Pérez, 'El Bigots', A La seua Arribada El TSJCV
Álvaro Pérez, 'El Bigots', A La seua Arribada El TSJCV
EUROPA PRESS
Álvaro Pérez, 'El Bigots', A La seua Arribada El TSJCV

La Generalitat Valenciana va a personar-se en la peça 5 del cas Gürtel, relativa a contractacions menors entre el Consell i l'empresa Orange Market, dirigida per Álvaro Pérez, conegut com 'El Bigots', per a recuperar uns 250.000 euros presumptament desviats amb el PPCV i que "pertanyen als valencians". Únicament es personaran per la part civil.

Així ho ha anunciat este divendres la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell. Ha explicat que en 2014, el tribunal valencià, que en eixe moment portava la instrucció de Gürtel, va oferir a la Generalitat la possibilitat de personar-se en el procediment com a possible perjudicada, "per haver-se pagat diners que no s'hauria d'haver pagat", però el llavors president, Alberto Fabra, va descartar esta opció.

"Aquell Govern va decidir no defendre els interessos dels valencians davant els tribunals per a recuperar els diners presumptament saquejats", ha insistit Oltra, per a agregar que ara s'ha revocat este acord "que es va fer en contra del criteri de l'Advocacia de la Generalitat". "Revoquem l'informe i ens personem però només en la part civil", ha postil·lat.

Oltra ha afirmat que no es personen també en la part penal ja que la Generalitat corre el risc que el tribunal encarregat ara del procés -l'Audiència Nacional- li ho denegue a hores d'ara en la causa, en la qual ja està concloent la instrucció de la peça, i tampoc li permeta anar per via civil.

"Intentar recuperar fins a l'últim cèntim"

La vicepresidenta ha concretat que els diners presumptament defraudats a la Generalitat són uns 250.000 euros i "volem que tornen", ha insistit. No obstant açò, el total dels contractes firmats en eixa època i que estan estudiant-se sumen un valor d'1,6 milions d'euros aproximadament.

En total, ha recordat Oltra, s'investiguen 71 operacions entre 2005 i 2009, en l'època del PP, que afecten Presidència, Vicepresidència, set conselleries i organismes públics. Es tracta d'expedients en els quals presumptament es van vulnerar els principis contractuals de concurrència i publicitat i revelen situacions en les quals no hi ha constància que s'haguera realitzat el servici contractat.

Ha posat com exemple un contracte per l'ampliació de l'Hospital Clínic de València que es va firmar en 2008 i també es va pagar. No obstant açò, ha puntualitzat Oltra, ha sigut este Consell qui fa tres setmanes va aprovar un conveni amb la Universitat Politècnica de València perquè li venguera un edifici per a poder fer l'ampliació.

Així, ha dit que "fa deu anys es va pagar un acte d'ampliació del Clínic que no es va fer mai. Els valencians van pagar un 'sarao' vinculat a l'ampliació del centre que no es va fer i dins d'una peça que ara s'investiga", ha insistit, al mateix temps que ha agregat que "el que no anem a deixar de fer és no intentar recuperar fins a l'últim cèntim dels valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento