10 dies per descobrir un territori de sensacions intenses

  • Des d'aquest divendres 12 i fins diumenge 21 de maig, es posa en marxa la Costa Barcelona Week, organitzada per la Diputació de Barcelona.
  • Seran 10 dies per gaudir de més de 100 activitats i propostes turístiques i descobrir les comarques del Maresme, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
El Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, que està situat a Vilafranca del Penedès, destí d'enoturisme.
El Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, que està situat a Vilafranca del Penedès, destí d'enoturisme.
DIPUTACIÓ DE BARCELONA
El Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, que està situat a Vilafranca del Penedès, destí d'enoturisme.

Amb l'objectiu de donar a conèixer el ric patrimoni gastronòmic, natural, arquitectònic, cultural, comercial, esportiu i social, des d'aquest divendres 12 i fins diumenge 21 de maig, es posa en marxa la Costa Barcelona Week, organitzada per la Diputació de Barcelona.

"Seran 10 dies per gaudir de més de 100 activitats i propostes turístiques i descobrir les comarques del Maresme, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental", com va explicar en la roda de premsa de presentació d'aquesta iniciativa el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns.

"Amb el mar com a punt de partida -va continuar el diputat- la Costa Barcelona Week pretén descobrir tot el potencial que ofereixen aquestes comarques  barcelonines al públic en general i a professioansl i posicionar la marca turística Costa Barcelona com una destinació turística internacional i de prestigi".

Una oferta variada i diversa que englobarà tastos, visites guiades, música, fires, exposicions, itineraris, jornades de portes obertes, activitats esportives per a tots els públics i que es pot consultar al web www.costabarcelonaweek.cat.

No només mar

La Costa Barcelona Week neix amb l'objectiu de mostrar al públic que la Costa de Barcelona és mar, però també és enoturisme, cultura i natura, a prop de Barcelona i en un entorn urbà, el que significa comerç, vida, mercats, història... I tot això des d'una perspectiva de turisme sostenible i responsable.

Aquesta iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona, compta amb el suport de l'Agència Catalana de Turisme i amb el de Turespaña.

Activitats per al públic

El tret de sortida serà el pròxim divendres 12 de maig amb activitats per a tots els públics tan variades com per exemple les jornades de portes obertes als càmpings, l'enocursa de Torres, la ruta guiada que es farà a la Nau Gaudí de Mataró, l'acció de descoberta de fauna amb família al Delta del Llobregat , Converteix-te en un pintor a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú o la visita amb un tast de vermut inclòs al Museu Ballvey de Cardedeu.

Seran, en definitiva, més de 100 propostes que es poden trobar al web www.costabarcelonaweek.cat.

També, durant la Festa Modernista de Terrassa, que tindrà lloc des del divendres 12 de maig fins al diumenge 14 de maig, hi haurà un estand específic de Costa Barcelona en el que es presentarà la destinació i les activitats de la Costa Barcelona Week.

Així mateix, es faran diferents actes de promoció d'aquest esdeveniment a través de les xarxes socials de la Diputació de Barcelona (@diba) i Barcelona és molt més (@bcnmoltmes) amb l'etiqueta #costabarcelonaweek.

A més de per al públic final, també es faran activitats i actes de promoció de la marca turística Costa Barcelona que aniran dirigides a professionals, tant de l'àmbit local com de l'àmbit internacional.

Un territori per a tothom

Creada l'any 2012, la marca turística Costa Barcelona compta amb les principals destinacions turístiques internacionals de la demarcació de Barcelona. Sitges, Calella, Malgrat i Santa Susanna són des de fa molts anys municipis turístics amb gran tradició que acullen anualment un gran nombre de visitants.

Però també a la marca Costa Barcelona, es troben les destinacions d'Interior que complementen perfectament aquestes propostes: l'enoturisme al Penedès o a Alella, el turisme esportiu (golf, Circuit de Catalunya) al Vallès Oriental i Occidental, el modernisme a  Terrassa o Canet, els espais naturals com el Montseny (reconegut com a Reserva de la Biosfera) o el Parc del Garraf.

3,7 milions de turistes el 2016

Costa Barcelona Week és doncs un territori complet que presenta propostes per a tots els públics i que l'any 2016 va rebre un total de 3,7 milions de turistes, amb 10 milions de pernoctacions i una mitjana de 4,7 dies de pernoctació per cadascun.

Una destinació que rep més del 88% del total de visitants de les comarques barcelonines (menys la ciutat de Barcelona).

95.000 places d'allotjament

La procedència dels turistes és bàsicament internacional, amb més del 55% que provenen d'Europa i la resta del món. Costa Barcelona compta amb 447 hotels, 45 càmpings i 130 cases de turisme rural, el que suposa gairebé 95.000 places d'allotjament.

El turisme és fonamental per al desenvolupament econòmic i la dinamització i la cohesió territorials. Turisme de la Diputació de Barcelona, amb un pressupost de prop de 8,5 milions d'euros, treballa per promocionar-lo, amb accions com la Costa Barcelona Week.

4,7 milions de visitants a les comarques de Barcelona

Segons les darreres dades de l'activitat turística, treballades pel Labturisme de la Diputació de Barcelona, durant l'any 2016, 4,7 milions de viatgers es van allotjar a les comarques de Barcelona (menys el Barcelonès). Aquesta xifra representa un augment de més de 650.000 turistes (16%) respecte a l'any 2015 i un milió més que el 2012.

La previsió de creixement per a l'any 2017 és que aquest serà més moderat, amb un increment del 10%, arribant a superar els cinc milions de viatgers.

Els viatgers augmenten un 7% a la capital catalana

A escala de tota Catalunya, el nombre de viatgers va augmentar, entre els anys 2015 i el 2016, en un 8,2% i en un 7%, a la ciutat de Barcelona, fet que corrobora, segons les dades d'activitat turística, el traspàs de visitants a les comarques de Barcelona des de la capital catalana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento