Comunitat Valenciana

Una jornada festiva commemorarà este dissabte la firma de les Normes de Castelló

  • La Plataforma Castelló per la Llengua, juntament amb l'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística que encapçala Ignasi Garcia, celebrara este dissabte una "diada festiva" per a commemorar la firma de les Normes de Castelló.
IGNASI GARCIA
IGNASI GARCIA
AYUNTAMIENTO
IGNASI GARCIA

Garcia ha expressat que "dóna la casualitat que este 2017 són ja 85 anys d'aquell fet històric que es va firmar en la Casa Matutano, la qual forma part, al costat de les Normes del 32, del Ben d'Interés Cultural declarades pel govern valencià l'any passat".

Es tracta del tercer any que l'Ajuntament de Castelló col·labora de forma estreta amb estes activitats, que enguany giraran entorn de la reivindicació d'un espai comunicatiu propi, amb l'obertura immediata de les emissions de la ràdio i la televisió d'À Punt i la recuperació del senyal de Tv3 i Catalunya Ràdio, amb el lema 'Sense senyal, no sense veu: volem ja À Punt i Tv3!'.

En esta línia, Garcia ha manifestat que "enguany arriba amb la felicitat que ja s'han engegat les emissions d'À Punt Ràdio i amb la necessitat evident d'una televisió pública i una ràdio en la nostra llengua". "És un dia per a trobar-nos i per a dir ben fort i ben alt una cosa tan senzilla com és que volem viure en valencià", ha afegit.

Hi haurà una sèrie d'activitats durant tot el dia que es concentraran principalment en la Plaça les Aules amb una fira d'entitats, i a la vesprada actuarà la Rondalla Primer de Maig, la Conlloga-Muixeranga de Castelló i la Muixeranga de Cullera. A més, comptarà amb una sèrie de tallers de cultura popular, activitats d'animació infantil i una sèrie d'actes reivindicatius.

El regidor Garcia ha animat a la gent a participar en estos actes del 85 aniversari de les Normes de Castelló i a gaudir d'un dia "tan important per a la nostra llengua i cultura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento