Comunitat Valenciana

Educació presentarà este dimarts en la taula sectorial el requisit lingüístic per a professors d'EOI i Conservatori

  • El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha assegurat aquest dilluns que el conjunt del professorat ha de ser competent per a atendre el dret de l'alumnat a expressar-se en valencià, per la qual cosa la Conselleria presentarà en la taula sectorial d'este dimarts el nou requisit lingüístic que es demanarà als professors de les Escoles Oficials d'Idiomes i del Conservatori de Música.
Vicent Marzà
Vicent Marzà
EUROPA PRESS
Vicent Marzà

Marzà ha realitzat estes declaracions en roda de premsa després de presentar dos projectes per a les escoles de Castelló al costat del regidor Enric Porcar en ser preguntat sobre este tema. En este sentit, el titular d'Educació ha subratllat que en el 90 per cent del sistema el professorat "ja té la capacitació i, per tant, eixe requisit, i faltava un percentatge i és el que portem a la taula sectorial".

Segons ha dit, és una proposta "en la línia del que hem fet sempre, és a dir, proposar qual és l'objectiu perquè tothom tinga clar que tot professor ha de ser competent en les llengües oficials del nostre territori perquè ha d'atendre al conjunt de l'alumnat i anem a acompanyar al professorat perquè es puga formar abans que se'ls requerisca eixa competència lingüística".

D'altra banda, respecte a si els col·legis concertats podrien tindre per al curs pròxim auxiliars de conversa, Marzà ha assegurat que esta és una qüestió que la Conselleria no pot determinar perquè és un programa del Ministeri d'Educació. "Nosaltres ens acollim el programa i el que fem és augmentar el nombre d'auxiliars de conversa que paguem nosaltres, però van a centres públics", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento