Comunitat Valenciana

La UJI identifica gens de cítrics millorables amb biotecnologia per a fer front al canvi climàtic

  • Una investigació del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló ha identificat gens de cítrics que la biotecnologia podria millorar per a fer front al canvi climàtic.
INVESTIGADORS DE L'UJI
INVESTIGADORS DE L'UJI
UJI
INVESTIGADORS DE L'UJI

El treball, liderat pel professor Vicent Arbona, avança en el coneixement d'una ruta de senyalització d'una hormona vegetal que permetrà aconseguir plantes de cítrics més tolerants a l'estrés per inundació. Les conclusions es publiquen en la revista 'Plant Molecular Biology', segons ha informat la institució acadèmica a través d'un comunicat.

Una de les condicions ambientals negatives que s'agreujarà amb els efectes del calfament global és la inundació de sòls de cultiu, a causa de les pluges torrencials. Per aquest motiu, "s'ha estudiat en el laboratori una hormona vegetal que és clau en la regulació de la tolerància a les condicions ambientals adverses en vegetals, i hem observat que existeixen respostes hormonals i moleculars específiques en l'estrés per inundació del substrat", ha argumentat Arbona, membre del grup d'investigació Ecofisiologia i Biotecnologia.

Els investigadors de la UJI han identificat gens associats a la senyalització mediada per aquesta hormona i els han clonat, és a dir, els han extret i aïllat de les plantes per a poder estudiar-los amb més detall.

La resposta d'aquesta hormona vegetal, a nivell bioquímic, pareix estar regulada i ser específica d'aquest tipus d'estrés, a més de ser específica de les arrels, que estan en contacte directe amb la terra inundada. D'altra banda, a nivell molecular, els investigadors troben que hi ha una resposta específica ajustada als nivells d'hormona present en el teixit, de tal manera que la planta podria diferenciar el tipus d'estrés al com està sotmesa i, en conseqüència, induir les respostes fisiològiques més adequades per a combatre-ho.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento