Comunitat Valenciana

Benicàssim demana la retirada d'un mapa d'un institut que inclou la Comunitat Valenciana als 'Països Catalans'

  • El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Benicàssim (Castelló), Javier Alonso, ha remès sengles cartes a la Conselleria d'Educació i a la direcció del IES Violant de Casalduch en les quals exigeix la retirada d'un mapa polític que es troba penjat en el centre i en el qual s'inclou "dins d'un territori inexistent de 'Països Catalans' a la Comunitat Valenciana", segons ha informat el consistori en un comunicat.
JAVIER ALONSO
JAVIER ALONSO
AYUNTAMIENTO DE BENICÀSSIM
JAVIER ALONSO

Alonso ha manifestat que han sigut "nombrosos" els pares d'alumnes el que s'han dirigit l'ajuntament "posant-los en coneixement de la presència d'aquest mapa i demanant-los que actuen davant aquesta "irregularitat greu".

"Considerem que un centre educatiu està obligat a transmetre el coneixement d'una manera asèptica, científica i seriosa, per la qual cosa fer al·lusions a temes polítics com són les aspiracions territorials de certs col·lectius només denota una falta de criteri en la seua vocació d'educadors", ha afegit.

A més, Alonso ha demanat a la Conselleria que realitze una investigació i un informe sobre qui ho va col·locar i com va ser possible que un mapa d'aquestes característiques "apareguera en un centre educatiu que ha de ser apolític". "No volem que ningú, ni en un sentit ni en un altre, adoctrine als nostres joves", doncs "la llibertat d'ensenyament significa també el dret a aprendre sense manipulacions per part del professorat", ha apuntat el regidor.

El regidor ha avançat també que, de no prendre's una acció immediata de retirada i investigació, així com d'auditoria del que en aquest sentit està succeint en el centre, "es posarà el cas en mans de la justícia". "Perquè abans de res preval la llibertat dels menors que acudeixen al centre i han de tindre garanties que la seua educació s'emmarca en l'estat democràtic i constitucional en el qual vivim", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento