Comunitat Valenciana

Puig anuncia un Pla Funcional per a ampliar l'Hospital de la Vega Baixa i cimentar la sanitat de "proximitat"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat a Orihuela (Alacant) que la Conselleria de Sanitat ja treballa en el Pla Funcional de l'Hospital de la Vega Baixa i que "en breu" es podran anunciar noves inversions per a l'ampliació del centre de referència de la comarca més meridional de la Comunitat Valenciana.
Ximo Puig, a Orihuela, al costat de Carmen Montón
Ximo Puig, a Orihuela, al costat de Carmen Montón
GVA
Ximo Puig, a Orihuela, al costat de Carmen Montón

Segons ha subratllat, l'actuació suposarà "una millora substancial" en una assistència hospitalària que "ja és positiva", però que permetrà "cimentar la sanitat de proximitat". "En definitiva, que aconseguim eixos objectius de sanitat preventiva", ha dit el president, de manera que s'assegure a la ciutadania "la capacitat de ser atès en condicions".

Puig s'ha pronunciat així aquest dimarts, al costat de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, en declaracions als mitjans durant la visita a les obres del nou Centre de Salut del barri oriolà de Rabaloche.

7,4 MILIONS D'EUROS

Per la seua banda, Carmen Montón ha explicat que el departament de salut d'Orihuela té consignats per al període 2016-2019, 7,4 milions d'euros "un 190 per cent més que el que es va invertir en l'anterior legislatura".

Així mateix, ha concretat que d'eixa quantitat, cinc milions es destinaran a la rehabilitació de l'Hospital de la Vega Baixa. "Ara estem fent un pas més" i de la mà de l'equip directiu s'estudia l'ampliació de l'hospital perquè és "necessari", atés que el centre "s'ha quedat després de tant temps, alguna cosa constreta".

L'objectiu és millorar la "qualitat assistencial", ha continuat la consellera, que ha especificat que l'ampliació se centrarà en les consultes externes, en atenció especialitzada i en quiròfans, "per a tindre una major capacitat quirúrgica en el futur".

"El que hem d'ampliar és l'edifici", ha sostingut Montón que ha assenyalat, sobre la dotació de personal, que existeix un pla d'ampliació de professionals mèdics, sobre la qual ja es va actuar el passat estiu i que ara se centra en la part de salut mental infantil.

Carmen Montón ha destacat que està en marxa la licitació d'un TAC i d'un mamògraf que "amb càrrec a la fundació Amancio Ortega, serà alguna cosa que millore la capacitat dels professionals a oferir els millors diagnòstics i tractaments en aquesta zona".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento