Comunitat Valenciana

Condemnat a set anys de presó un ancià que va matar el seu veí a punyalades a Elda (Alacant) després d'una discussió

  • L'Audiència d'Alacant ha condemnat a set anys de presó a un home de 71 anys que va matar a punyalades el seu veí de 56 a Elda, després d'una discussió a l'agost de 2016. Així ho ha decidit en aplicació d'un veredicte de culpabilitat aconseguit per un jurat popular.
Audiència d'Alacant
Audiència d'Alacant
EUROPA PRESS
Audiència d'Alacant

La condemna és per un delicte d'homicidi amb l'atenuant molt qualificat de confessió, ja que l'acusat va reconéixer el crim poc després a la Policia, que es va personar en el lloc en trobar el cadàver en el carrer.

La sentència, feta pública aquest dimarts pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), li condemna a més al pagament de 50.000 euros d'indemnització a cadascun dels fills del mort; 25.000 euros a cadascuna de les seues germanes i 10.000 euros a la mare.

La Fiscalia demanava inicialment 10 anys de presó pel delicte d'homicidi, però durant la celebració de la vista oral va sol·licitar una rebaixa de tres anys a la pena inicial en considerar l'atenuant molt qualificat de confessió, doncs l'acusat va confessar els fets a la Policia poc després del crim i els va entregar el ganivet, "facilitant i simplificant de forma notable la investigació", segons destaca la sentència.

Durant el juí l'autor confés del crim va explicar que la víctima, veí de l'acusat, va acudir a la seua vivenda en estat d'embriaguesa "donant patades en la porta", per la qual cosa després d'eixir i mantindre una discussió en la porta de la casa, va entrar a la cuina a per un ganivet amb el qual li va donar "un parell de viatges" al seu veí en el tòrax i l'aixella, de manera que una de les ferides li va encertar al cor provocant-li la mort.

A més, va reconéixer que després de l'agressió va tornar a la seua vivenda, va netejar el ganivet amb uns papers que va tirar a la brossa, va amagar l'arma homicida en el fons del calaix d'un armari i va llavar la camisa amb lleixiu. Segons la sentència, açò va ocórrer sobre les 23.00 hores de la nit; a les 00.45 una patrulla de la Policia va trobar el cadàver en el carrer, i després de preguntar als veïns, que els van indicar la baralla ocorreguda poc abans, van inquirir al home, que va confessar en l'acte l'ocorregut i va entregar l'arma homicida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento