Comunitat Valenciana

L'empresa d'Elx PLD Space rep dos milions de la CE per a desenvolupar el seu coet espacial ARION

  • L'empresa PLD Space, del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx (Alacant), ha rebut una ajuda de prop de dos milions d'euros que li permetran continuar amb el projecte ARION per al desenvolupament de llançadors espacials reutilitzables.
Recreació d'un Arion 1 eixint de l'atmosfera terrestre
Recreació d'un Arion 1 eixint de l'atmosfera terrestre
PLD SPACE
Recreació d'un Arion 1 eixint de l'atmosfera terrestre

Es tracta de l'aportació econòmica pública més elevada aconseguida per PLD Space fins hui i és, a més, el major respatler públic per a una pime a nivell europeu, segons ha informat la companyia en un comunicat.

El suport de la Comissió Europea al projecte de PLD Space -en la fase 2 de la convocatòria Instrumente PIME- permetrà continuar amb el desenvolupament del llançador reutilitzable ARION 1 i contribuir a la seua comercialització a nivell europeu.

A més, enfortirà el model de negoci de PLD Space i obrirà "noves oportunitats comercials" per al mercat suborbital a Europa. ARION 1 farà possible la validació del 70% de les tecnologies que volaran posteriorment en el coet orbital de l'empresa ARION 2, que situarà xicotets satèl·lits al voltant de la Terra.

"Amb aquesta ajuda institucional, la Comissió Europea busca recolzar i invertir en els negocis més innovadors per a impulsar als nous líders de mercat del futur. Per a açò, proporciona suport financer, suport tècnic i l'assessorament de mentors experts del sector espacial", ha destacat.

Des que PLD Space va superar al gener de 2017 la fase 1 d'aquesta convocatòria, la companyia ha reforçat el seu model de negoci gràcies al suport de la CE. El CEO i cofundador de PLD Space, Raúl Torres, ha assenyalat que gràcies a aquesta injecció econòmica l'empresa s'ha enfortit: "Estem molt més prop de desenvolupar un coet espacial que permeta a Espanya tindre capacitat pròpia de llançament científic i comercial a l'espai. Es tracta d'una oportunitat amb la qual solament compten, en l'actualitat, deu països a tot el món".

ASTRONAUTES, ASSESSORS

A més, l'empresa il·licitana ha rebut el suport de personalitats de rellevància en la indústria espacial com Franco Malerba, el primer astronauta en la història d'Itàlia que va volar en el transbordador espacial de la NASA en la missió STS-46.

Malerba, que a més ha sigut membre del Parlament Europeu, ha aportat durant 2017 els seus coneixements i experiència a la companyia contribuint així a la visibilitat de PLD Space. L'astronauta continuarà assessorant a aquests emprenedors durant la següent fase de la convocatòria. A més, l'empresa preveu una possible col·laboració amb altres astronautes europeus que podrien sumar-se al projecte ARION en qualitat d'assessors.

Així mateix, la companyia del Parc Científic de la UMH ha rebut assessorament tècnic i programàtic de la Divisió de Programes Europeus del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) pertanyent al Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat del Govern d'Espanya.

El CBO i cofundador de PLD Space, Raúl Verdú, ha assenyalat que l'impuls de les diferents institucions ha sigut clau per al creixement empresarial de la companyia: "Aquest suport ens ha ajudat a posicionar-nos en la indústria espacial i a augmentar la confiança dels inversors. Si tot va bé l'empresa tancarà durant enguany una ronda d'inversió privada de huit milions d'euros".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento