Comunitat Valenciana

Bonig veu "sorprenent" que el PSPV demane il·legalitzar al PP quan és l'únic partit condemnat per finançament il·legal

  • CASTELLÓ, 11 (EUROPA PRESS)
ISABEL BONIG
ISABEL BONIG
EUROPA PRESS
ISABEL BONIG

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat aquest dijous que és "sorprenent" que la portaveu adjunta del PSPV en les Corts, Ana Barceló, haja demanat la il·legalització del PP pels casos de corrupció quan ella "pertany a un partit que, de moment, és l'únic, crec que també amb CIU, condemnat en virtut de sentència judicial ferma per finançament il·legal". En aquesta línia, ha apuntat que quan es va dictar eixa condemna al PSOE ella era una xiqueta però el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja ocupava càrrec en el partit socialista.

Bonig s'ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans després d'assistir al comité de direcció del PP de la província de Castelló en ser preguntada per les reaccions produïdes després de reconéixer el presumpte 'capitost' de la trama Gürtel Francisco Correa que el PP liderat per l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps va pagar en negre els actes de les campanyes de les eleccions municipals de 2007 i de les generals de 2008 a l'empresa de la xarxa corrupta Orange Market.

La dirigent del PPCV ha destacat que el PSOE no ho ha fet "però nosaltres hem demanat perdó, hem pres mesures contundents, respectem sempre les decisions judicials i jo no faré com va fer Puig i -Mónica- Oltra, de criticar les sentències del TSJCV quan va anul·lar la política educativa sectària catalanista i nacionalista del Govern valencià".

No obstant açò, ha dit que "sorprèn que diga açò Ana Barceló que pertany a un partit que, de moment, és l'únic, crec que amb CIU, condemnat en virtut de sentència judicial ferma per finançament il·legal".

"Si pretén fer-ho, hauria de començar pels casos de corrupció que estem veient a Andalusia, on estan asseguts dos expresidents de la Comunitat d'Andalusia, exministres, vicepresidents del Govern d'Espanya, per la qual cosa té un cas important per a començar a sol·licitar la il·legalització", ha afegit.

"QUI LA FAÇA QUE LA PAGUE"

Bonig considera que els casos de corrupció estan "on han d'estar", que demostra que l'Estat de Dret "funciona", i ha demanat que "actuen els jutges i qui la faça que la pague".

Respecte a si el PPCV va pagar en negre els actes de les campanyes electorals, la presidenta dels 'populars' valencians ha declinat valorar estratègies processals, i ha dit que des del partit han mantingut la seua línies de "tolerància zero" a la corrupció i de "respecte a la presumpció d'innocència".

Sobre aquest tema, ha recordat que van demanar perdó en el Congrés Regional d'abril i "estem mirant cap al futur i, per descomptat, que tinguen els ciutadans la completa i absoluta confiança que en aquest país funciona l'Estat de Dret i que eixos casos de presumpta corrupció estan en els tribunals i correspon als jutges establir la innocència i culpabilitat".

"Si són innocents, que així es determine, i si són culpables, que tot el pes de llei caiga sobre ells, que complisquen les penes i que l'Estat de Dret funcione", ha afegit Bonig, qui ha reclamat respecte a la justícia i respecte a l'actuació dels jutges i a la independència judicial i al ministeri fiscal. "Nosaltres ni valorem escrits ni estratègies de defensa, que tothom és molt lliure d'establir", ha subratllat.

Preguntada per si creu que Francisco Camps hauria d'eixir del Consell Jurídic Consultiu (CJC), Bonig ha indicat que aquest òrgan té una llei de creació i regulació i es determinen les causes per les quals els membres han d'abandonar. "Quan es donen eixes condicions, si és que es donen, s'hauria d'abandonar, però és una qüestió que vé regulada per llei que seria convenient que tots respectàrem i que es preguntara a la presidenta del CJC", ha agregat.

PP DEL PASSAT

Sobre les crítiques de l'oposició respecte a que l'actual PPCV és el PP del passat, Bonig ha recordat que ella porta des del 2007 en el partit, i que era una xiqueta "quan van condemnar al PSOE per finançament il·legal i crims d'estat com el GAL", però ha afegit que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "ja ocupava un càrrec en el PSOE", per la qual cosa s'ha preguntat si "aleshores els socialistes són el mateix".

Interpeladada sobre la possibilitat que l'ex secretari general del PPCV Ricardo Costa haja demanat per a la seua defensa en Gürtel les declaracions d'alts càrrecs del partit com Mariano Rajoy, Bonig ha insistit que els 'populars' no valoren les estratègies processals de defensa, "doncs cadascun és molt lliure de fer, demanar i dir el que considere oportú per a la seua defensa".

Respecte a què espera del juí per la trama Gürtel que comença el pròxim dia 15 de gener, la dirigent 'popular' ha demanat que actue la Justícia "amb objectivitat, imparcialitat i independència" i que cadascun faça el seu treball i, al final, "respecte les sentències judicials, doncs s'acaten sempre, i a qui no li agraden que les recórrega, però no s'ataca als jutges".

Pel que fa a que alguns companys de Camps seguisquen actualment en el PP com ella mateixa o el president del PP d'Alacant, José Císcar, ha subratllat que en 2007 eren alcaldes però no tenen "responsabilitat" en eixes qüestions.

ELECCIONS

Finalment, respecte a si aquests presumptes casos de corrupció

afectaran en les eleccions de 2019 al PPCV, Bonig ha dit que aquests casos pertanyen "al passat" i que eixes persones no ocupen cap càrrec ni en les institucions ni en el partit, "per la qual cosa el PP està mirant cap al futur".

"A nosaltres per al que ens paguen i ens han triat els valencians és per a resoldre els múltiples problemes que té la Comunitat Valenciana", ha assenyalat la dirigent del PPCV, qui ha afirmat que Ximo Puig hauria d'estar preocupat per resoldre els problemes dels valencians "en lloc d'estar tan ocupat i preocupat pel PP i pel futur del PP".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento