Comunitat Valenciana

Tres detinguts a Novelda (Alacant) per robar en una vivenda i agredir el propietari que els va descobrir

  • La Guàrdia Civil de Novelda (Alacant) ha detingut tres homes de 33, 35 i 38 anys, com a presumptes integrants d'una associació criminal, dedicada al robatori en interior de vivendes després d'agredir un home al que estaven sostraient objectes i que els va atrapar en l'interior de la seua vivenda.
Un dels detinguts
Un dels detinguts
GUARDIA CIVIL
Un dels detinguts

Segons els agents, els ara detinguts suposadament eren "murcigleros", lladres que actuen quan els propietaris dormen. La investigació continua oberta per a aclarir la possible autoria dels detinguts en més robatoris, comesos en la comarca del Vinalopó Mitjà.

La Comandància provincial ha explicat que el passat 17 de desembre va tindre lloc un robatori en l'interior d'una vivenda, en el qual els autors, després de ser sorpresos pel propietari, van emprar una violència extrema provocant-li multitud de contusions de considerable gravetat i van arribar a colpejar-li amb una barra de ferro en el cap, per la qual cosa va precisar grapes de sutura.

Els autors finalment van aconseguir sostraure uns 1.000 euros en efectiu i objectes de divers valor, per a vendre'ls en el mercat de segona mà.

No obstant açò, els agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Novelda han aconseguit identificar i localitzar els autors, tres espanyols de 33, 35 i 38 anys, tots ells veïns de Novelda.

Els tres detinguts, a els qui se'ls imputa, de moment, un delicte de robatori en interior de vivenda, un altre de lesions i un altre de pertinença a grup criminal, ja han passat a disposició judicial, i han quedat en llibertat provisional amb càrrecs, a l'espera de juí.

La Guàrdia Civil ha assenyalat que amb eixa operació, s'ha desarticulat un grup criminal especialitzat en la comissió de robatoris en interior de vivendes, el modus operandi dels quals és el conegut com el dels "murcigleros": aquest mètode (el terme del qual prové de la paraula "murciélago") consisteix a assaltar domicilis, amb l'objecte de sostraure tot tipus d'efectes, mentre els propietaris dormen.

La investigació continua oberta per a tractar d'aclarir altres robatoris de similars característiques, comesos per la comarca del Vinalopó Mitjà, i en els quals podrien estar implicats els detinguts; encara que en els altres casos anteriors, ha sostingut la Guàrdia Civil, els suposats autors actuaven sense ser descoberts i en cas de ser-ho, fugien del lloc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento