Comunitat Valenciana

Climent es reuneix dilluns amb els grups per a intentar votar en ple per lectura única el pacte d'horaris comercials

  • El conseller d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, es reunirà dilluns que ve, al costat del director general de Comerç, Natxo Costa, amb els portaveus dels grups en Les Corts per a explicar el pacte sobre horaris comercials aconseguit el 4 de desembre i intentar tancar acord perquè "li l'apropien" i es porte a votació en lectura única en el ple.
El conseller d'Economia, Rafael Climent
El conseller d'Economia, Rafael Climent
Europa Press
El conseller d'Economia, Rafael Climent

En eixe sentit, ha recalcat, en declaracions a Europa Press després d'assistir al Còctel de Nadal que ofereix l'agència europea EUIPO, que dependrà del resultat d'eixa trobada que el punt es porte al ple extraordinari de finals de mes -24 i 25 de gener- o haurà d'ajornar-se fins a l'ordinari dels dies 7 i 8 de febrer.

L'Observatori va acordar l'obertura de 38 festius a l'any en les cinc zones de gran afluència turística de València ciutat i en la totalitat de la ciutat d'Alacant, des del 15 de juny i fins al diumenge de després de Reis.

"La idea que tenim és que després de la reunió amb els síndics, que ells mateixos comencen a treballar en eixa lectura única i si ho poden posar en l'ordre del dia del 24, pense que millor", ha continuat i ha destacat que així podria entrar en vigor, donada la tramitació posterior, "a mitjan febrer, o entrant al març, i de l'altra manera es retardaria una mica més".

Qüestionat sobre la viabilitat d'eixe acord, Climent ha dit que ha de continuar treballant-se, encara que ha reconegut que les notícies són "positives".

Ha assenyalat que la intenció de la Conselleria és tancar eixa lectura única per a evitar allargar terminis i ha demanat tindre en compte que es tracta d'un acord "entre operadors, que són els mateixos sectors els qui han posat sobre la taula eixe acord i és el que han de posar en valor els grups".

"No és una qüestió d'imposició de cap partit", ha emfatitzat i ha explicat: "Per primera vegada, tots els que estan en l'Observatori de Comerç s'han posat d'acord o, per dir-ho d'alguna manera, no hi ha hagut ningú en contra d'aquest acord. Sí hi ha hagut dos o tres que han deixat fer o s'han abstingut de manera clara, però ningú està en contra".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento