Comunitat Valenciana

Condemnat un empleat de banca a 3 anys i 4 mesos de presó per apropiar-se de més de 3 milions d'euros

  • La secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a un empleat d'una entitat bancària de la Vall d'Uixó a 3 anys i 4 mesos i mig de presó i a una multa de 2.030 euros per apropiar-se de 3.297.735,59 euros.
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

La sentència condemna a l'home per un delicte continuat d'apropiació indeguda agreujat en concurs real amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil amb la concurrència de la circumstància atenuant molt qualificada de dilacions indegudes. A més li obliga a indemnitzar a l'entitat amb 3.273.401,98 euros més l'interés legal des del 23 de novembre de 2005 i 30.000 euros per danys morals.

La sala absol l'esposa i al germà del condemnat del delicte de cooperadors necessaris del que se'ls acusava, encara que declara la seua responsabilitat civil a títol lucratiu.

Segons la sentència, els fets es van desenvolupar entre 1998 i 2005 quan l'acusat exercia el càrrec d'apoderat d'una entitat bancària, en l'àrea de cartera comercial, càrrec que li permetia introduir en els registres comptables anotacions de correcció no automàtiques que requereixen codi d'accés només disponible per a aquest lloc de treball.

Durant aquest temps, i sense que conste que estiguera posat inicialment d'acord amb la seua esposa ni amb el seu germà, va ordir un pla per a obtindre un il·lícit benefici patrimonial, que consistia a desplaçar importants quantitats de diners d'aquesta entitat bancària als seus comptes corrents.

REMESES SIMULADES

L'acusat va efectuar aquests desplaçaments mitjançant la creació de remeses simulades d'efectes comercials, l'import dels quals era ingressat en els referits comptes de titularitat dels acusats i de l'empresa familiar. Aquestes remeses quedaven gravades en el sistema operatiu de l'entitat, que va utilitzar el programa Toga fins a octubre de 2003 i el programa Iris fins que van ser descoberts els fets en 2005, en adonar-se l'interventor d'una diferència important -de 1.800.000 euros aproximadament- del pas d'un programa a l'altre.

L'home, que va arribar a desviar als seus comptes 3.297.735,59 euros, va entregar una carta al director de l'entitat en la qual reconeixia l'autoria dels fets. Posteriorment va presentar un escrit en el jutjat en el qual manifestava que havia obtingut finançament irregular i no consentida per l'entitat, però no va reconéixer realment la quantitat deguda com a fruit de les operacions realitzades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento