Comunitat Valenciana

La família de Nathaly Salazar insisteix en les "incoherències" dels detinguts i nega que foren amics de la jove

  • La família de la valenciana d'origen equatorià Nathaly Salazar, desapareguda al Perú des del passat 2 gener i qui hauria mort mentre practicava tirolina, insisteix en les "incoherències" manifestades pels dos detinguts en relació amb aquest succés perquè la jove tenia experiència en aquest tipus de pràctiques esportives, i està a l'espera de la nova reconstrucció dels fets que es produirà aquest dimecres, en la qual participarà la policia científica.
Nathaly Salazar, xica de València desapareguda al Perú
Nathaly Salazar, xica de València desapareguda al Perú
@QSDGLOBAL
Nathaly Salazar, xica de València desapareguda al Perú

La seua germana, Tamara, ha explicat en declaracions a Europa Press que l'objectiu és comprovar si aquests dos detinguts "estan dient o no la veritat" davant les "incoherències" en les seues declaracions. "Hi ha molts dubtes, molta incertesa, la família i amics no ens creiem que fóra un accident, on està la sang?", ha subratllat.

A més, ha indicat que la seua germana havia cursat un cicle mitjà i un altre superior relacionat amb les activitats esportives i va treballar a Venta del Moro en una empresa que s'encarregava de realitzar activitats a l'aire lliure. "Té experiència", ha incidit Tamara, que subratlla també que la policia peruana no descarta tampoc que es produïra una agressió sexual. De moment, no s'ha trobat el cos de la jove.

D'altra banda, ha negat que la seua germana fóra amiga d'un dels detinguts, com ha transcendit, ja que tan sols li coneixia del trasllat del poble en què s'allotjava a la zona de la tirolina.

Dos agents especialitzats de l'Equip d'Intervenció Exterior de la Policia Nacional desplaçats al Perú estan col·laborant amb les autoritats locals en les investigacions per a trobar el cos de Nathaly, després que la Divisió d'Investigació Criminal peruana detinguera dos persones presumptament relacionades amb els fets i que haurien mantingut contacte amb ella en la zona de Maras-Moray per última vegada.

Els arrestats han manifestat que va morir de forma accidental i que es van desfer del cos llançant-ho al riu Urubamba, on se centren ara les tasques de cerca. Els dos arrestats van sostindre en seu policial que Nathaly Salazar va morir de forma accidental mentre practicava tirolina i van tractar d'ocultar el cadàver llançant-ho al riu, indicant als investigadors el lloc exacte en el qual ho haurien abandonat.

Els detinguts són Jainor Huila Huamán, de 19 anys, i Luzgardo Pillcopata Amaru, de 21, segons va informar el diumenge el Departament d'Investigació Criminal de la Policia de Cuzco. Familiars de la jove han viatjat a la zona, on estan acompanyats per representants del Consolat espanyol en Cuzco.

Les investigacions estan centrades, segons explica la Policia Nacional, a localitzar el cos de la dona, per a açò s'han desplaçat unitats de muntanya fins al lloc on romanen els agents espanyols per a prestar la seua col·laboració.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento