Comunitat Valenciana

El TSJCV rebutja per segona vegada suspendre cautelarment la reversió de l'Hospital d'Alzira

  • Els magistrats desestimen el recurs de reposició interposat per Ribera Salud II contra la iniciativa del Consell i mantenen el rebuig a les seues pretensions.
  • L'empresa va al·legar que el desmantellament provocaria una situació irreversible i que la concessió suposava un "quantiós estalvi" per a la Conselleria.
  • La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha mostrat la seua "satisfacció" per la resolució.
Hospital de la Ribera, a Alzira
Hospital de la Ribera, a Alzira
ARCHIVO
Hospital de la Ribera, a Alzira

La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat per segona vegada la petició de la Unió Temporal d'empreses (UTE) Ribera Salud II de suspendre cautelarment el procés iniciat per la Conselleria de Sanitat per a revertir la concessió de l'àrea de salut d'Alzira (València).

Així consta en la sentència, facilitada pel tribunal valencià, en la qual els magistrats desestimen el recurs de reposició interposat per l'empresa concessionària i manté la interlocutòria dictada al novembre en el qual ja va rebutjar les pretensions de Ribera Salud per a frenar temporalment el procés de reversió de l'hospital d'Alzira en tant es resolia la legalitat del mateix.

L'empresa va al·legar que el desmantellament de l'organització i funcionament provocaria una situació irreversible i va assenyalar que la continuació de l'actual concessió suposava un "quantiós estalvi" per a la Conselleria. La Generalitat es va oposar al recurs al·legant l'absència d'aparença de bon dret i la inexistència de perjuís d'impossible o difícil reparació.

El tribunal, després d'estudiar les al·legacions de l'empresa, indica que no són suficients per a desvirtuar la resolució recorreguda, "que ha de ser mantinguda en tots els seus extrems". A més, indica que "com ja es va posar de manifest en la interlocutòria recorreguda, l'administració demandada ja ha iniciat un pla de treball per a la reversió, per la qual cosa no s'aprecia que haja de prevaldre l'interés de la part actora enfront de l'interés general", manté.

Satisfacció en la Generalitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha mostrat la seua "satisfacció" per la resolució.

Montón ha indicat en un comunicat que la planificació del seu departament "segueix el seu curs" i "cobrint les etapes que portarà a la integració del departament de la Ribera a la xarxa pública a través de la gestió directa".

La consellera ha insistit que el procediment de reversió del departament "s'està duent a terme de forma regulada, ordenada, planificada i transparent".

A més, ha agregat, la resolució "permetrà seguir amb normalitat amb els temps fixats per a la tornada a la gestió pública directa del departament". Així mateix, ha recordat que al setembre de 2016, amb any i mig d'antelació, ja es va anunciar que el contracte no es renovaria.

A la fi de març de 2017, un any abans de la fi del contracte, la Conselleria va enviar a l'empresa concessionària les normes de reversió, una sèrie d'instruccions detallades amb la informació -relativa al personal, contractes amb proveïdors, sistemes informàtics- que havia de remetre per a garantir la normalitat en la transició del model privat al públic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento