Comunitat Valenciana

Critiquen els criteris "subjectius i qüestionables" d'Acció Cultural en les subvencions a arts escèniques

  • Les directores i coreògrafes de la companyia de dansa valenciana Taiat Dansa, Meritxell Barberà i Inma García, han denunciat els criteris "subjectius i qüestionables" que, al seu juí, ha seguit la Regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València a l'hora d'establir què entitats d'arts escèniques reben ajudes econòmiques.
La regidora María Oliver en una imatge d'arxiu
La regidora María Oliver en una imatge d'arxiu
TWITTER MARÍA OLIVER
La regidora María Oliver en una imatge d'arxiu

En la roda de premsa per a presentar el cicle de dansa valenciana del Teatre Principal, Barberà ha explicat que "es necessiten moltíssims suports per a traure les creacions avant" i ha considerat "bastant sorprenent" que l'espectacle 'Man Ray', que compta amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i el ballet de la Generalitat, no haja rebut suport d'Acció Cultural en forma d'ajudes. En aquest sentit, ha assegurat que reben "molts més 'noes' que 'síes', però quan alguna cosa s'escapa a l'objectivitat i a la professionalitat, és el moment de dir-ho".

Barberà s'ha mostrat "molt en desacord" amb la política que es realitza des de la Regidoria que dirigeix María Oliver, que "és difícil d'entendre" i ha ampliat la seua protesta a la "vergonya" de les Naus, en concret a l'Espai Mutant. "Que estiga mes d'un any tancat eixe espai, quan la direcció anterior havia fet un magnífic treball i no feia falta que vingueren altres persones noves per a crear un projecte com un altre que ja existeix en una altra ciutat", ha assenyalat en referència al Mercat de les Flors de Barcelona.

La directora assegura que Les Naus ja tenien "la seua pròpia personalitat, el seu propi discurs, un pes específic dins de la ciutat" i, ara com ara, prefereixen mantindre's "al marge" del que ocórrega allí. A més, ha assegurat que han tractat de tindre una conversa amb ells, però "no ens han atès correctament", per la qual cosa han decidit denunciar-ho encara quan estan "molt prop de la seua ideologia política".

Inma García, per la seua banda, ha qualificat de "realment lamentable" com ha succeït tot i ha recordat que Les Naus era un "espai d'innovació, posicionat a nivell nacional i internacional".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento