Comunitat Valenciana

Detingut a Alacant un ucraïnés fugit d'Alemanya per vendre il·legalment segells per 1,5 milions

  • La Policia Nacional ha detingut a Alacant un ucraïnés que s'enfronta a una pena de 10 anys de presó per delictes d'espionatge de dades, frau informàtic de forma reiterada i lucrativa i falsificació agreujada segons la qualificació legal d'Alemanya, i que es trobava escapolit de la justícia. Al fugitiu se li atribueix la participació en la venda fraudulenta de milers de segells postals per valor de més d'1,5 milions d'euros. La detenció es va produir divendres passat.

La Comissaria provincial ha explicat que l'operació ha sigut duta a terme pel Grup de Delinqüència Violenta de la Comissaria Provincial d'Alacant. Els agents van tindre coneixement que el pròfug podria estar residint a Santa Pola, per la qual cosa va establir un dispositiu entorn del subjecte que va culminar el dia 12 amb la seua localització i arrest.

El detingut venia paquets de segells postals obtinguts de manera il·lícita des d'Espanya a ciutadans alemanys. Va accedir a les bases de dades d'una companyia de transport i va utilitzar les dades de pagament dels clients per a realitzar les compres dels segells postals que després venia un preu molt per sota del seu valor.

Així mateix, dimarts passat, dia 16 de gener, i a través d'una comissió rogatoria d'Alemanya, es va dur a terme un registre en el seu domicili on es va intervenir una gran quantitat de material informàtic que li vinculava amb els fets que se li imputen.

El reclamat, al que se li atribueixen més de 200 delictes comesos, ha passat a la disposició de l'Audiència Nacional a Madrid per a dur a terme l'execució de l'Orde Europeu de Detenció i Entrega d'Alemanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento