Comunitat Valenciana

Compromís plantarà a Rajoy en la inauguració de l'AVE a Castelló perquè és "una burla que es venga com a alta velocitat"

  • Compromís ha anunciat que cap dels seus càrrecs participarà en l'acte d'inauguració del "suposat" AVE entre Madrid-Castelló del pròxim dilluns i que comptarà amb la presència del president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy. La coalició ha declinat així la invitació i "plantarà" al cap de l'Executiu central en considerar "una autèntica burla que s'estiga intentant vendre com a alta velocitat un servei que en realitat no ho és".
Mariano Rajoy fa balanç de l'any després del Consell de Ministres
Mariano Rajoy fa balanç de l'any després del Consell de Ministres
EUROPA PRESS
Mariano Rajoy fa balanç de l'any després del Consell de Ministres

La formació creu "una nova estafa la lentitud del suposat AVE entre Castelló i València enfront de connexions existents i l'encariment del servei enfront d'un altre més ràpid". L'AVE connectarà les dos capitals en un temps de 42 a 50 minuts i el cost del bitllet ronda els 15 euros enfront dels 28 minuts que tarda el servei d'Euromed amb un cost d'aproximadament 10 euros, argumenten.

D'aquesta manera, "els representants de Compromís, estiguen o no en el Govern, no acudiran a l'acte inaugural per a seguir defenent als usuaris del servei de rodalies, que segueixen patint l'empitjorament del servei des que es van iniciar les obres d'aquest tram del corredor", avancen a través d'un comunicat.

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, ha criticat l'actitud triomfalista del Govern: "Que Rajoy vinga a celebrar l'arribada d'un tren més lent que el que tenim és una burla per a la gent de Castelló. La construcció del tercer fil ha generat que les rodalies siguen més lentes, i tinguen retards i cancel·lacions de serveis constantment. El fals AVE solament ha servit per a dibuixar una línia més en la web de Renfe però és una estafa per a la gent de Castelló".

En aquesta mateixa línia, s'ha referit el portaveu de Compromís en l'Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia: "L'AVE que arriba a la nostra ciutat és més car i més lent que els trens que ja circulaven. El Govern ens va mentir primer amb els terminis i després amb l'arribada de l'alta velocitat que no s'ha produït. Només ens faltarà comprovar si es recuperen les línies del rodalies que van llevar o si també ens han mentit amb això".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento