Comunitat Valenciana

Puig confia que l'aturada de l'AVE a Castelló fóra "accidental" i reclama la doble plataforma amb València

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que les infraestructures "no poden ser un front de batalla" i ha assenyalat que s'han de buscar les "millors solucions" per a la ciutadania. Sobre aquest tema, ha confiat que l'aturada patida per l'AVE a Castelló ahir en el viatge inaugural fóra "accidental" i ha reclamat que s'execute la doble plataforma ferroviària amb València.
xIMO pUIG EN IMATGE D'ARXIU
xIMO pUIG EN IMATGE D'ARXIU
Europa Press
xIMO pUIG EN IMATGE D'ARXIU

En atenció als mitjans a Benidorm, on ha assistit una reunió amb membres del consell d'administració de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Puig ha al·legat que des de la Generalitat es treballa en el pla estratègic 'Uneix' que analitza com dotar la Comunitat Valenciana de la "millor mobilitat possible" en l'horitzó 2030.

"Espere que el problema que va haver-hi ahir fóra accidental, espere que siga així", ha dit i ha reconegut "com a cert" que existeix un "problema" entre València i Castelló per la no existència d'una doble plataforma ferroviària.

"De fet, eixa doble plataforma estava prevista en un primer moment i després no es va fer. Hi ha un problema de congestió molt important", ha exposat. No obstant això, ha recordat que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ja ha plantejat que es revertirà la situació amb la construcció d'eixa segona plataforma.

CORREDOR MEDITERRANI

Una infraestructura "fonamental" per a "un nucli molt important del Corredor Mediterrani", ha sostingut Puig i ha assegurat que en el viatge d'ahir li va insistir al president del Govern, Mariano Rajoy, que es tracta d'un corredor "imprescindible" per a Espanya i no només per a les quatre comunitats autònomes afectades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento