Comunitat Valenciana

Un jutge investiga Pere Fuset per presumpte fraccionament de contractes

  • El magistrat ha sol·licitat a la Policia que indague sobre possibles vincles entre l'edil, Compromís i 4 empreses.
  • Per a l'Ajuntament, una investigació en curs "no significa que el denunciat estiga jurídicament imputat/investigat".
  • "La denúncia de Luis Salom és una de tantes que ha interposat contra les diferents administracions", asseguren.
El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en una imatge recent
El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en una imatge recent
Europa Press
El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en una imatge recent

El Jutjat d'Instrucció número 2 de València ha obert una investigació al regidor de Cultura Festiva en l'Ajuntament, Pere Fuset, per presumpte fraccionament de contractes i ha sol·licitat a la Policia que indague sobre possibles vincles entre l'edil, Compromís i quatre empreses.

Així consta en la interlocutòria, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en el qual el jutjat detalla que ha obert diligències prèvies i demana que es done compte del procediment al ministeri fiscal i a l'"inculpat" Pere Fuset, també president de la Junta Central Fallera.

A més, el jutjat ha acordat la pràctica de diverses diligències. Una d'elles és demanar a la Brigada de Delictes Econòmics del Cos Nacional de Policia que practique gestions per a determinar els possibles vincles -personals, econòmics o d'una altra índole- entre quatre empreses i l'"investigat" i la seua formació política -Compromís-.

D'altra banda, la jutgessa reclama a l'Ajuntament que remeta testimoni de diversos expedients que han sigut denunciats; demana informació sobre diverses societats al Registre Mercantil; i que se cite en qualitat de testimoni-pèrit a l'Interventor General de l'Ajuntament de València el pròxim 29 de maig.

L'Ajuntament diu que no està investigat

Fonts municipals, per la seua banda, asseguren que Fuset no està imputat i han indicat que els fets als quals es refereix el jutjat són fruit de la denúncia de l'assessor del PP municipal Luis Salom. Han atribuït el terme d'"inculpat" que utilitza la jutgessa a la "inculpació que atribueix el denunciant".

En aquesta línia, han insistit que el fet que hi haja una investigació en curs "no significa que el denunciat -Fuset- estiga jurídicament imputat/investigat".

Al seu juí, el grup municipal 'popular' "utilitza l'estratègia de la confusió perquè s'interprete l'existència d'una imputació que no existeix". "La denúncia de Luis Salom és una de tantes que ha interposat contra les diferents administracions, local i autonòmica", han postil·lat, i han al·ludit a la condició d'imputat de Salom en altres causes relacionades amb presumpta corrupció del PP, com el cas Taula.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento