Comunitat Valenciana

El Consell cedirà parcel·les per a vivendes en lloguer "assequible"

  • Aquest projecte el portarà a terme a través de cooperatives o altres entitats sense ànim de lucre.
  • S'utilitzaran un total de 49 parcel·les repartides per tot el territori de la Comunitat Valenciana.
  • Les primeres obres d'aquest Pla de Gestió Integral del Sòl podrien iniciar-se a principis de 2019.
Salvador en roda de premsa al costat de Rebeca Torró i Helena Beunza
Salvador en roda de premsa al costat de Rebeca Torró i Helena Beunza
Europa Press
Salvador en roda de premsa al costat de Rebeca Torró i Helena Beunza

La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha presentat aquest dilluns els plans de futur de la nova Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA), -que substitueix l'antiga EIGE-, que s'ha marcat com a "prioritat" reactivar la construcció de vivenda protegida i desenvolupar el sòl logístic.

Entre les actuacions per a enguany, l'EVHA preveu iniciar la redacció d'un 'Pla de Gestió Integral del Sòl' que cedirà a cooperatives -o altres entitats- sense ànim de lucre, un total de 49 parcel·les residencials per a construir 1.588 vivenda protegides "en lloguer assequible".

Així ho ha anunciat aquest dilluns la consellera Maria José Salvador, en un esmorzar informatiu amb els mitjans, en el qual ha estat acompanyada de la directora de l'EVHA, Helena Beunza, i la directora general de Vivenda, Rebeca Torró, qui ha aventurat que les primeres obres podrien inciar-se a principis de 2019.

Aquestes parcel·les se situen a Alacant, El Campello, Sant Joan, Gandia, València, Torrent, Benaguasil, Alzira, Silla, Manises, Albaida, Torrevieja, Alcoi i Elx.

Preus establits per a VPO

Els preus del lloguer d'aquestes vivenda vindran limitats en el preu per a VPO que estableix l'Estat. A més els plecs per al concurs permetran "controlar" el producte final que ix al mercat, han explicat les responsables de Vivenda, els qui han ressaltat que a més, amb aquesta fórmula la Generalitat "no perd patrimoni", ja que recupera el sòl al costat de l'immoble al cap dels anys que es determine.

A açò se suma que l'EVHA invertirà més de 13 milions d'euros en Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) en el període 2018-2019 en set barris de vivendes públiques d'Alacant, Alcoi, Elx, Castelló, Paterna i Sagunt.

També destinaràn cinc milions a implantar Planes d'Intervenció Integral Sostenible (PIINS), que inclouran la millora d'elements comuns, en 12 grups d'Almoradí, Monòver, Santa Pola, Borriana, La Vall d'Uixó, Alberic, Benaguasil, l'Alcúdia de Crespins, Picassent, Riba-roja i Tavernes Blanques. Aquesta inversió també inclou un pla d'intervenció urgent a Alfafar.

11 milions per a rehabilitar 583 vivendes

Per la seua banda, l'actual directora d'EVHA, Helena Beunza, ha fet un balanç de les principals actuacions dutes a terme durant aquesta legislatura i ha destacat l'"esforç" del Consell per a "posar a la disposició dels ciutadans un parc públic abandonat durant anys", amb la creació del 'Pla de Dignificació de Vivenda Social' que va impulsar en la Generalitat en 2015 amb "esperit social".

En aquest sentit, ha explicat que s'han invertit 11 milions d'euros en la reparació i rehabilitació de 583 vivendes i ja hi ha 174 més en reparació o valoració. A més, s'han adjudicat 635 pisos a les persones amb majors necessitats, d'elles, 74 havien perdut la seua casa a causa d'una execució hipotecària i 64 eren víctimes de violència de gènere.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento