Comunitat Valenciana

Fiscalia denuncia la contractació de 22 docents de Religió que van cobrar sense fer classes

  • La querella s'ha presentat pels delictes de prevaricació, malversació i frau en subvencions.
  • Segons Compromís podria haver suposat un desviament de fons d'almenys nou milions d'euros.
Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS - Archivo
Ciutat de la Justícia de València

Fiscalia Provincial de València ha denunciat la contractació de 22 docents de Religió que van cobrar sense fer classes en col·legis de la Comunitat Valenciana, segons han informat a Europa Press fonts del ministeri públic. La querella s'ha presentat pels delictes de prevaricació, malversació i frau en subvencions, encara que no s'ha concretat si es dirigeix contra alguna persona.

Al març del passat any el grup parlamentari Compromís en Les Corts va presentar davant Fiscalia una denúncia, que va donar a conéixer en roda de premsa la diputada Isaura Navarro, en la qual assegurava que fins el 2014, durant l'etapa de govern del PP, es va produir el suposat "nomenament fictici" de 22 persones que cobraven de l'administració valenciana com a professors de Religió en centres públics però que "en realitat treballaven en les diòcesi de València, Alacant i Castelló".

Segons assenyalava la coalició aquest "tripijoc" podria haver suposat un desviament de fons d'almenys nou milions d'euros. Compromís indicava que els fets es van produir durant almenys nou anys i fins el 2014, quan funcionaris de l'administració pública van detectar la presumpta irregularitat i van instar l'Executiu del PP a donar-li cobertura legal.

"Cessió il·legal de treballadors"

En eixe moment, els responsables de la Conselleria -llavors dirigida per la 'popular' María José Català- van formular un esborrany de decret en el qual apuntaven que el personal assessor tècnic docent podria derivar-se i prestar serveis en altres administracions públiques o en les diòcesi, un fet que l'Advocacia de la Generalitat va qualificar de "cessió il·legal de treballadors", segons va informar en eixe moment Navarro.

El decret va ser aprovat al juliol de 2015 sense la inclusió de les diòcesi i els empleats públics suposadament cedits a les mateixes van haver de tornar als llocs de treball en els quals constaven com a professors de religió en diversos centres públics de la Comunitat Valenciana. Els docents que realment estaven fent classe en els centres educatius van ser resituats, va explicar la parlamentària en eixe moment.

Al març del passat any Fiscalia va obrir diligències d'investigació i ara ha decidit portar al jutjat eixa contractació de 22 professors que cobraven sense fer classes, en entendre que els fets poden ser constitutius dels delictes de prevaricació, malversació i frau en subvencions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento