Comunitat Valenciana

400 efectius del Consorci de Bombers treballaran en la Cremà en 85 municipis

  • Comptaran amb el suport dels bombers forestals així com de les brigades de Divalterra i del SEPEI d'Albacete.
  • Enguany utilitzaran una innovadora plataforma cartogràfica que localitza dels 529 monuments plantats.
Bomber treballant en la cremà en imatge d'arxiu
Bomber treballant en la cremà en imatge d'arxiu
CONSORCIO DE BOMBEROS
Bomber treballant en la cremà en imatge d'arxiu

El Consorci Provincial de Bombers de València prepara el dispositiu especial per a la Nit de la Cremà, que comptarà amb 400 efectius i 135 vehicles disponibles per a cobrir els 85 municipis que planten els seus monuments fallers en la província.

Els efectius del Consorci comptaran amb el suport de les unitats de bombers forestals de València, Alacant i Castelló així com de les brigades de Divalterra i del SEPEI d'Albacete, segons ha informat el Consorci en un comunicat.

"A més de les actuacions en la Nit de la Cremà, durant tot el mes de març el Consorci actua en prevenció en diferents actes pirotècnics, com mascletaes i focs artificials", ha afirmat el president de l'entitat, Josep Bort.

Com a novetat, el Consorci ha emprat enguany una innovadora plataforma cartogràfica que facilita la localització dels 529 monuments plantats i dels recursos més pròxims, com els hidrants. Per a açò, s'ha format prèviament als caps de parc.

"Amb aquesta ferramenta els efectius poden accedir in situ, a través de tauletes i altres dispositius mòbils, a tota la informació sobre el monument bolcada en la cartografia que han proporcionat els ajuntaments i revisat els caps de parc", ha detallat Bort.

Supervisió prèvia i jornades formatives

A partir del dijous, amb la Plantà, els bombers procediran a la supervisió de la ubicació final dels 250 monuments amb risc mitjà, alt o molt alt. Els altres 250 són de risc molt baix, baix o mitjà pel que no precisen assistència dels bombers.

En aquests casos, el Consorci fomenta la línia de l'autoprotecció, amb jornades formatives a fallers voluntaris i personal de Protecció Civil per a capacitar-los sobre els riscos i recursos inherents a la prevenció en la Cremà.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento