Comunitat Valenciana

Casa Caridad alerta de l'augment de la vulnerabilitat en persones migrants

  • En l'últim any han crescut un 9% les atencions realitzades en el menjador social fins a les 1.623 persones ateses.
  • També ha detectat un descens de les persones espanyoles que necessiten cobrir les seues necessitats bàsiques.
La ONG tiene su sede principal en el Paseo de la Pechina de la ciudad del Turia.
La ONG tiene su sede principal en el Paseo de la Pechina de la ciudad del Turia.
20MINUTOS.ES
La ONG tiene su sede principal en el Paseo de la Pechina de la ciudad del Turia.

Casa Caridad ha alertat de l'augment de la vulnerabilitat en persones migrants que arriben a Espanya en busca de treball mentre que, per contra, ha detectat un descens de les persones espanyoles que necessiten cobrir les seues necessitats bàsiques.

Així és la radiografia que ha realitzat Casa Caridad sobre la vulnerabilitat a València a partir de les persones que acudeixen a la institució en busca de recursos per a millorar la seua situació.

El president de l'entitat, Luis Miralles, ha manifestat que estan augmentant les persones que precisen ajuda per a cobrir les seues necessitats bàsiques, però també una xarxa de suport que els permeta trobar treball i millorar la seua situació.

1.623 persones ateses

De fet, en l'últim any han crescut un 9% les atencions realitzades en el menjador social, que inclouen a més de les racions de menjar, l'assessorament i l'acompanyament personal a cadascuna de les 1.623 persones ateses.

En aquest assessorament personal realitzat pel Departament de Treball Social, s'ha detectat un augment de la vulnerabilitat de persones migrants que han vingut a Espanya en busca de treball. Es tracta principalment d'homes, d'entre 31 i 45 anys, i procedents de diversos països entre els quals destaquen Romania, el Marroc, Bulgària i Algèria.

Aquest perfil ha augmentat un 18%, "la qual cosa reflecteix que la Comunitat Valenciana i, en concret, la ciutat de València ofereix bones perspectives per a aquestes persones. Però després aquestes expectatives es veuen inicialment truncades", ha afegit Guadalupe Ferrer, gerent de Casa Caridad.

"Per açò, des de Casa Caridad tractem de crear aquests ponts d'integració, a través de les entrevistes personalitzades i de diversos tallers de formació, estimulació i ajuda en la cerca d'ocupació", ha dit. Només al llarg de 2017 Casa Caridad va registrar 4.500 assistències a aquestes sessions.

Llums i ombres

En el costat positiu d'aquest Fact Sheet sobre Vulnerabilitat realitzat per Casa Caridad, es percep que han descendit els espanyols sense recursos. De fet, en la institució s'ha atès un 3% menys d'aquestes persones, que actualment suposen el 39% d'atencions enfront del 61% que representen els procedents de l'exterior.

A més, una altra de les llums d'aquesta radiografia és la millorança de la situació de la dona. En l'últim any, en 2017, va descendir un 9% el nombre de dones que van precisar els primers serveis, que inclouen l'entrevista i el seguiment personal i l'accés al menjador social.

"Amb tot açò veiem que ens estem acostant una situació similar a la qual vivim abans de la crisi, on la major vulnerabilitat es detecta en les persones migrants, enfront dels espanyols", ha asseverat Miralles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento