Comunitat Valenciana

València tanca a partir del divendres el centre al trànsit privat per les Falles

  • El perímetre des de les grans vies cap al casc històric prohibirà la circulació fins a després de la cremà.
  • La restricció no afectarà al transport públic, vehicles d'emergència i residents.
  • Hi haurà grans zones d'aparcament per a deixar el cotxe en els accessos a València i en 22 estacions de FGV.
  • Bus i metro donaran servei 24 hores els dies grans d'unes festes marcades per la seguretat.
Un ninot de una de las fallas de la sección especial asoma en una céntrica calle de la ciudad de València. Los trabajos de la plantà prosiguen para que todo esté listo la noche del 15 de marzo.
Un ninot de una de las fallas de la sección especial asoma en una céntrica calle de la ciudad de València. Los trabajos de la plantà prosiguen para que todo esté listo la noche del 15 de marzo.
JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE
Un ninot de una de las fallas de la sección especial asoma en una céntrica calle de la ciudad de València. Los trabajos de la plantà prosiguen para que todo esté listo la noche del 15 de marzo.

Els dies grans de les Falles de 2018 s'acosten i, amb ells, el tancament del centre de València al trànsit rodat privat per la presència de monuments, carpes i de multitud de desfilades i actes en els seus carrers.

A partir de les 15.00 hores d'aquest divendres, 16 de març, fins a les 4.00 de la matinada del pròxim dia 20, la circulació quedarà restringida en tota la zona interior del perímetre que formen les grans vies i la marginal dreta del Jardí del Túria, des del pont de les Glòries Valencianes fins a la plaça d'Amèrica. Aquest límit inclourà la plaça d'Espanya i els passos inferiors de la Petxina.

La prohibició de circular pel centre de València que comença despús-demà no afectarà als autobusos urbans, taxis, vehicles de servei públic, cotxes oficials autoritzats, vehicles d'emergències i residents.

A més, en funció de les necessitats de mobilitat, es podrà ampliar la zona de tancament del trànsit a l'interior del següent anell, delimitat per les avingudes Pérez Galdós, Giorgeta i Peris i Valero, així com el túnel de l'avinguda Pío XII, en Campanar.

Per a compensar aquesta situació, el Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament habilitarà àrees d'aparcament en els accessos a la ciutat, on es podrà enllaçar tant amb parades de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) com de Metrovalencia, i la zona ORA se suprimeix fins al dia 20.

Aparcaments

Accés des de la V-21. Es recomana deixar el cotxe en la zona dels campus de Tarongers i de la Politècnica. També hi ha altres opcions com el pàrquing del Mercat del Cabanyal, el de JJ Dómine (en el port), en el d'Eugenia Viñes (passeig marítim) o en el del Veles e Vents. Altres aparcaments estan en les avingudes Primado Reig, Catalunya, Aragó o Severo Ochoa.

Per la pista de Silla (V-31). El millor és estacionar a l'entorn de les avingudes Germans Maristas i Antonio Ferrandis. També està l'opció del pàrquing de Doctor Waksman, proper a Russafa, encara que se sol omplir prompte.

Des de la A-3. Es pot aparcar en la zona habilitada que envolta Tres Forques, Tres Creus i Campos Crespo. També està el pàrquing de l'Hospital General.

Pista d'Ademús (CV-35). Es recomana la zona entre les avingudes Mestre Rodrigo i Burjassot i els carrers Menéndez Pidal i Tirso de Molina, al costat dels pàrquings de Pío XII i del Parc de Capçalera.

En estacions de FGV. Metrovalencia disposa de 22 estacions amb places d'aparcament gratuïtes per a poder combinar cotxe i metro. La de València Sud, que dóna servei a municipis del sud de l'àrea metropolitana, com Catarroja, Albal o Benetússer, ha augmentat en 220 la seua capacitat i arriba fins a les 388 en Falles.

Transport públic

Autobusos. L'EMT oferirà servei 24 hores en 13 línies en Falles. L'empresa municipal incrementa un 20% les places disponibles enguany, fins als 3,6 milions. El dispositiu es durà a terme entre el 16 i el 19 de març i inclou la prolongació de servei d'altres 18 línies. Totes les nocturnes tindran freqüències de pas de 23 minuts fins a les 3.00 de la matinada. Dos punts d'intercanvi en plaça d'Espanya i Tetuán permetran arribar fins al centre.

Metro. Ferrocarrils de la Generalitat programarà servei ininterromput del metro de València des del 15 de març, dia de la plantà, fins a la matinada del dia 20, amb la finalitat de la tradicional cremà.

Seguretat

Tancament de Colón i Xàtiva. Ambdues parades de metro romandran tancades, per motius de seguretat, durant el tret de la mascletà, és a dir, de 12.30 a 14.30 hores, del 16 al 19 de març.

Pas inferior de Germanies. La zona per als vianants del túnel de les grans vies estarà tancada de 19.00 a 2.00 hores, del 15 al 19 de març, per a prevenir massificacions en l'encès de llums de Russafa.

Més neteja i alta ocupació

Els serveis municipals de neteja han activat ja un dispositiu especial de Falles que contempla un increment del 4,95% quant a les jornades dels mitjans humans, mentre que els mitjans mecànics pujaran un 0,55%. El pla s'estendrà fins al 23 de març, per a poder fer front a l'elevada demanda després de les festes. Respecte a les previsions turístiques, els hotels de la ciutat esperen aconseguir un a ocupació propera al 80%, segons la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento