Comunitat Valenciana

El Col·legi de Metges de València registra 24 agressions en 2017, un 25% més

  • Cinc van ser per insults, 15 per amenaces greus i quatre per lesions físiques, segons el balanç de la institució.
  • L'entitat assegura que les diferents campanyes impulsades han visibilitzat la part oculta de les agressions.
Metge, medicina, sanitat
Metge, medicina, sanitat
ARCHIVO
Metge, medicina, sanitat

El Col·legi de Metges de València ha registrat un total de 24 casos d'agressions en 2017, la qual cosa suposa un 25 per cent més que l'any anterior. D'ells, cinc van ser per insults, 15 per amenaces greus i quatre per lesions físiques, segons ha informat la institució col·legial en un comunicat.

Les agressions han passat de les 10 de l'any 2014, a 12 agressions en 2015 i a 18 episodis violents l'any 2016 en la província, segons ha assenyalat el col·legi amb motiu del Dia Nacional contra les Agressions en l'Àmbit Sanitari, que se celebra aquest 15 de març i el lema del qual és 'Contra les agressions a sanitaris, tolerància zero'.

La corporació lamenta "el continu augment" de les agressions a metges i estima que les diferents campanyes impulsades han visibilitzat la part oculta de les agressions i "han animat els metges a denunciar en el Col·legi les agressions o amenaces patides en l'exercici de les seues funcions".

Respecte a les causes de les agressions s'ha observat principalment la disconformitat amb l'atenció mèdica, desacord amb el temps a ser atès, discrepàncies personals i informes no concordes a les seues exigències, entre unes altres.

Respecte al sexe del professional agredit 14 són dones i 10 homes i en 13 dels 24 casos l'agressió prové dels familiars del pacient. En l'informe citat s'observa la majoria de les agressions en l'exercici públic, computant 21 agressions en centres públics i 3 en consultes privades. Quant a les conseqüències, en 11 dels 24 casos es va presentar denúncia per part de l'agredit, i en 1 cas va haver-hi baixa mèdica del professional.

Denúncies davant el Col·legi de Metges

Aquestes xifres no representen la totalitat d'agressions que es produeixen en la província de València, sinó només les que denuncien els facultatius en el Col·legi de Metges, per la qual cosa produeixen "moltes més agressions de les denunciades", segons les mateixes fonts.

Així mateix, des de l'ICOMV lamenten profundament que hagen augmentat els casos d'agressions a metges malgrat haver-se reconegut com a autoritat al personal sanitari en exercici de les seues funcions en la Llei de Salut Valenciana promulgada en 2014.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento